Peste 10.000 de oameni, între care şi filosoful Mihai Şora, au protestat în Piaţa Victoriei din Capitală. La ora 21.00, oamenii au aprins lanternele telefoanelor mobile şi au cântat imnul naţional. Ei au scandat ”România, trezeşte-te!”, ”Demisia”, ”Hoţii”, ”PSD, ciuma roşie”. În mai multe oraşe din ţară au avut loc manifestări similare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE Protestul din Piaţa Victoriei se încheie

Protestul din Piaţa Victoriei se încheie. Peste 10.000 de oameni, între care şi filosoful Mihai Şora, au protestat, duminică seară, în Piaţa Victoriei din Capitală. La ora 21.00, oamenii au aprins lanternele telefoanelor mobile şi au cântat imnul naţional. Ei au scandat apoi ”România, trezeşte-te!”.

Oamenii au cântat apoi imnul UE.

UPDATE 21:08 - Peste 10.000 de oameni s-au adunat în piaţă; la ora 21.00 au aprins lanternele şi au cântat imnul naţional

Peste 10.000 de oameni, între care şi filosoful Mihai Şora, protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală. La ora 21.00, oamenii au aprins lanternele telefoanelor mobile şi au cântat imnul naţional. Ei au scandat apoi ”România, trezeşte-te!”.

Foto: Octav Ganea /Inquam Photos
Foto: Octav Ganea /Inquam Photos

Oamenii au cântat apoi imnul UE.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

În piaţă au fost împărţiţi fluturaşi în care sunt explicate modificările la codurile penale.

Oamenii strigă ”Demisia”, ”Hoţii”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Uniţi salvăm toată România”, ”Dragnea nici nu ştii cât mic începi să fii”, ”La puşcărie”, ”Libertate”.

De mai multe ori, în piaţă a fost pus la difuzoare ”Imnul golanilor”.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

Traficul rutier este închis pe strada Buzeşti sensul spre Victoriei, breteaua Iancu de Hunedoara sensul de intrare în Piaţa Victoriei, Bd. Aviatorilor sensul spre Piaţa Victoriei, Şoseaua Kiseleff de la Str. Arhitect Ion Mincu sens spre Piaţa Victoriei.

UPDATE 20:00 - Un mesaj al lui Mihai Şora a fost pus în difuzoare. Traficul rutier este blocat pe Bd. Kiseleff

Câteva mii de persoane protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală, iar traficul rutier este blocat pe Bulevardul Kiseleff. În difuzoarele din piaţă a fost pus un mesaj al lui Mihai Şora.

În piaţă sunt împărţiţi fluturaşi în care sunt explicate modificările la codurile penale.


 

Grupuri de oameni sosesc continuu în piaţă.

UPDATE 19:10 - Aproape 2.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei: ”Demisia”, ”Hoţii”

Peste 2.000 de persoane protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală şi grupuri de oameni sosesc continuu. Oamenii strigă ”Demisia”, ”Hoţii”, ”PSD, ciuma roşie”.Cei mai mulţi dintre manifestanţi sunt în centrul pieţei, dar câteva sute sunt pe trotuare.

Un protest intitulat ”Cod roşu de OUG” a fost anunţat pe Facebook pentru duminică seară în Bucureşti. Şi în mai multe judeţe din ţară comunităţile de protestatari au anunţat manifestări similare.

În cadrul evenimentului ”Cod roşu de OUG” creat pe Facebook peste cinci mii de persoane s-au arătat interesate şi aproape trei mii au precizat că vor participa.

”SOLIDARITATE! Hai în stradă! Aceiaşi actori, acelaşi tupeu de borfaş! Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 şi alte zeci şi sute de mii ieşiţi anul acesta, dublul infractor doreşte să reînvie fatidica OUG 13. Ce vrea Dragnea acum: Impunerea unui prag de 200.000 de euro şi scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani. Codul Penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanţei de Urgenţă 13”, scriu organizatorii pe pagina evenimentului.

Proteste similare sunt anunţate în mai multe oraşe din ţară, printre care Sibiu, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Piteşti. 

Şi sâmbătă seara au manifestat în Piaţa Victoriei peste 2.000 de oameni, între care şi scriitoarea Ana Blandiana, precum şi alte câteva mii în mai multe oraşe din ţară. La Cluj-Napoca, zeci de oameni au rămas în corturi şi peste noapte.

Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, în primă instanţă, la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând vineri seară după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost "o execuţie în masă".

De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi ”mult mai fermi şi mai radicală” cu ceea ce vor să facă.

Liviu Dragnea le-a cerut scuze ”miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”.

"Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Dragnea.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.