Premierul Ludovic Orban a anunţat luni decizia de suspendare a cursurilor în învăţământul preuniversitar, pe o perioadă limitată, în perioada 11 martie - 22 martie inclusiv. Ministrul Educaţiei Monica Anisie a precizat că măsura este valabilă şi pentru instituţiile de învăţământ de stat, şi pentru cele private. Ea a afirmat că este în curs de analiză amânarea simulărilor atât pentru evaluarea naţională, cât şi pentru bacalaureat. Transportul rutier de persoane în trafic internaţional spre şi dinspre Italia este suspendat până la sfârşitul lunii martie, a anunţat luni ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, care a făcut publice măsuri în contextul cazurilor de infectare cu coronavirus. Luni seară, primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, a scris că educaţia trebuie să continue, chiar dacă şcolile s-au închis, mai ales dacă măsura s-ar putea prelungi. ”Vom asigura din bugetul local tablete pentru toţi profesorii şi pentru toţi elevii din Sectorul 1, urmând să asigurăm tot necesarul logistic pentru a susţine cursurile online”, a anunţat, luni seară, Tudorache.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Vela: Transportul rutier de persoane în trafic internaţional spre şi dinspre Italia, suspendat până la sfârşitul lunii martie
CITEȘTE ȘI Primarul Sectorului 1: Şcolile se închid, dar educaţia trebuie continuată/ Vom asigura din bugetul local tablete pentru toţi profesorii şi pentru toţi elevii din Sectorul 1, urmând să asigurăm tot necesarul logistic pentru a susţine cursurile online

”Am luat decizia de suspendare a cursurilor în învăţământul preuniversitar, pe o perioadă limitată, în perioada 11 martie - 22 martie inclusiv. Această măsură este cu caracter preventiv. La baza ei au stat mai multe consideraţii Primul argument este o creştere a riscului de intrare în ţară a persoanelor din zone cu o largă răspândire a virusului. Se pare că mulţi români au pornit către România, există risc crescut şi am discutat despre măsuri la vamă pentru a lua cele mai bune decizii, în funcţie de locul de unde vin, astfel încât să putem să împiedicăm o mişcare în locuri publice a unor persoane cu risc de contaminare”. a precizat premierul.

El a explicat că decizia este luată pentru 8 zile pentru a vedea evoluţia în ceea ce priveşte numărul de diagnostice.

”Grija noastră este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare, care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la şcoală”, a afirmat Orban.

Ulterior, Orban a precizat că măsura se aplică pentru 8 zile de curs.

”Am lăsat un timp de adaptare pentru ca părinţii să găsească o soluţie să aibă grijă de copii, când se duc la lucru”, a explicat premierul.

Am luat şi măsura să poată lucra de la domilicu. E coroborată şi cu măsura de suspendare a cursurilor.

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat că măsura vizează şi instituţiile de învăţământ de stat, şi pe cele private.

”Recuperarea va fi hotărâtă după ce vedem evoluţia situaşiei. La minister a fost constituit un grup de lucru care a analizat posilibitatea realizării cursurilor şi online”, a precizat Anisie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.