O româncă aflată în vacanţă cu soţul său este primul turist diagnosticat cu COVID-19 în Creta. Conform MAE, femeia a sosit în Grecia în 2 iulie, cu o cursă aeriană, cu escală la Atena şi va fi transportată la un hotel destinat carantinei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Cu referire la situaţia unui turist român depistat pozitiv cu COVID-19 la sosirea în Insula Creta, MAE precizează că, potrivit informaţiilor preliminare comunicate de autorităţile elene la solicitarea reprezentanţilor misiunii diplomatice a României la Atena, persoana în cauză a sosit în Republica Elenă la data de 2 iulie cu o cursă aeriană charter cu escală la Atena, destinaţia finală fiind Insula Creta. Toţi pasagerii cursei aeriene respective au fost testaţi la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetăţeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locaţie pentru carantină”, precizează MAE..

Coform datelor oficiale comunicate de către autorităţile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacţii direcţi ai persoanei depistate pozitiv este în curs.
Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării îşi vor putea continua sejurul.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Primul caz de turist infectat cu coronavirus din Insula Creta a fost identificat sâmbătă, fiind necesar ajutorul poliţiei locale pentru identificarea pacientului, scrie presa locală.

Autorităţile sanitare sunt în alertă.

Identificarea primului caz depistat pozitiv la coronavirus din Creta are loc la câteva zile după ce aeroporturile regionale au fost redeschise.

Este vorba despre o femeie din România aflată în vacanţă împreună cu soţul.

Autorităţile sanitare şi protecţia civilă au intrat în alertă pentru a localiza femeia şi a-i aduce la cunoltinţă, rezultatul testului, conform presei.

A fost necesar ajutorul poliţiei locale pentru a găsi femeia într-unul dintre hotelurile din municipalitatea Hersonissos.

Conform Protecţiei Civile zilnic sunt făcute 825 de teste pasagerilor care ajung pe aeroportul  Nikos Kazantzakis din Heraklion.

Pasagerii testaţi pozitiv sunt plasaţi in izolare 14 zile în hoteluri de carantină, dacă nu au nevoie de asistenţă medicală. În alte cazuri sunt transferaţi în spitale publice.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.