Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, miercuri, că a instalat manager militar la spitalul din Deva, unde situaţia este dificilă, dar nu ca cea de la Suceava. ”Nu există circuite, iar cele care există nu sunt respectate”, a spus Nelu Tătaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, a anunţat, miercuri, la ieşirea din sediul Prefecturii Hunedoara, că a decis instalarea unui management miliar la spitalul din Deva.

”Am avut un management care nu a  făcut faţă şi lipsa de autoritate a făcut ca să avem parte de demisii. În acest moment am instalat manager şi director medical medici militari. Vom merge la SPitalul din Deva să vedem şi local. Am avut o informare de la echipa pe care am trimis-o în urmă cu patru zile, la Spitalul din Deva în acest moment nu există circurite, iar dacă există nu sunt respectate. Avem o muncă ce trebuie să înceapă cu personalul medical, care este infectat, care dacă a fost infectat este în acest moment negativ şi poate continua munca, care nu a fost testat în ce stare este, va fi testat. Trebuie să vedem ce este cu personalul care se află în autoizolare, autoizolare pe care fiecare şi-a luat-o cum a crezut, neexistând o anchetă epidemiologică făcută de DSP în care putem spune câţi doctori sunt infectaţi sau asistenţi”, a declarat ministrul Sănătăţii. 

Acesta a explicat că personalul medical va fi testat. 

”În acest moment vom testa tot ce înseamnă personal medical, cei valizi vor  efectua activitatea medicală în măsura în care vor accepta acest lucru, dar într-un regim de semi- instituţionalizare. Cei care vor lucra în spital vor merge în hoteluri, vor reveni a doua zi dimineaţa să facă munca pentru care sunt pregătiţi. Cei care  nu vor accepta, nu ne putem permite să îi reintroducem în spital, venind din oraş, acelaşi virus. În condiţiile în care avem personal medical care a fost pozitiv şi a fost testat şi prima şi a doua oară negativ, va putea veni la serviciu şi de la domiciliu, având în vedere că ei au imunitatea făcută şi nu mai pot transmite”, a mai spus Tătaru.

Tătaru va vizita spitalul.

”Acum ne vom deplasa la spital, vom vedea şi condiţiile de acolo, vom avea o discuţie cu fosta echipă care trebuie să facă o predare - primire care va fi strict interimară pentru managementul militar pe care l-am impus, precum şi cei din serviciile administrative care trebuie să prezinte o situaţie la zi”, a explicat ministrul Sănătăţii. 
 
Nelu Tătaru a precizat că managementul militar va fi păstrat pentru 3-4 săptămâni. 
 
”Rămâne Deva spital Covid. Sunt 111 pacienţi din care 85 sunt confirmaţi covid. Recomandarea mea este să nu se interneze alţi pacienţi, este o Unitate de Primiri Urgenţe care funcţionează, Aceasta va investiga, va diagnostica şi va dirija către spitale non- covid, patologie non - covid. Trebuie să ne gândim că există şi patologie non - covid mai multă decât patologie covid şi atunci trebuie să avem grijă de ambele categorii. Nu putem evalua dacă un pacient este urgenţă sau nu, până nu consultăm. Deci trebuie să fire înţeles foarte clar, toţi pacienţii vor fi consultaţi”, a  mai declarat ministrul Sănătăţii. 

Managerul Spitalului Judeţean Deva, Silviu Didilescu, numit în funcţie în urmă cu câteva zile, cât şi directorul medical, Claudiu Antal, au demisionat, marţi, din funcţii.

Spitalul din Deva se află în carantină, după ce mai mulţi medici, asistente şi infirmiere s-au infectat cu noul coronavirus.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.