Câţiva protestatari au scris mesaje obscene şi au lipit afişe pe gardul locuinţei deputatului PSD Florin Iordache ca răspuns la gestul făcut de acesta în Camera Deputaţilor. Autorii mesajelor au fost amendaţi de poliţie cu câte 300 de lei fiecare, amenzile ridicându-se la valoarea totată de 1.800 de lei. În cazul în care Iordache depune plângere, pot fi urmăriţi penal pentru distrugere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Amenzi în valoare totală de 1.800 de lei pentru protestatarii care au scris mesaje obscene pe gardul şi pe garajul locuinţei lui Florin Iordache

Iordache le-a arătat parlamentarilor din Opoziţie degetul mijlociu de la ambele mâini, în şedinţa de plen de miercuri. Ulterior, le-a spus jurnaliştilor care l-au chestionat în legătură cu gestul obscen, că avea mâinile ridicate. viewscntUn ONG a depus plângere la Poliţie împotriva sa, iar Bloomberg a relatat incidentul sub titlul „Un raport al UE privind corupţia primeşte degetul mijlociu în România”.

Sâmbătă, câţiva protestatari i-au scris expresii obscene pe porţile imobilului său din judeţul Ilfov.

De asemenea, au lipit pe uşile garajului locuinţei fostului ministru al Justiţiei imagini care reproduc gestul lui Iordache din Parlament şi erau prezentate ca mesaje din partea românilor din diverse zone ale ţării sau din diaspora.

La un moment dat, ministrul a ieşit cu maşina din garaj, fiind întâmpinat de cele câteva persoane aflate în faţa locuinţei care i-au strigat "Hoţule!", "Criminalule!" şi "Nu scăpaţi!".

La ieşire, Florin Iordache a lovit uşor şi o altă maşină parcată pe stradă în apropierea imobilului în care locuieşte, ceea ce i-a înfuriat şi mai tare pe protestatari, care au început din nou să strige, adresându-se soţiei deputatului PSD cu mesaje pentru soţul ei.

După acest episod şi-au făcut apariţia două echipaje de poliţie, care i-au legitimat pe protestatari, având loc un schimb de replici.

Iordache este al patrulea politician vizat de protestatari, după preşedintele Curţii Constituţionale Valer Dorneanu, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente Daniel Barbu şi fostul premier Petre Roman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.