Salvamontiştii din Maramureş au intervenit, miercuri, pentru salvarea a 18 turişti rămaşi blocaţi într-un telescaun care s-a defectat. Între turişti a fost un bărbat cu un copil de 2 ani. Operaţiunea s-a finalizat după aproximativ două ore, fără ca cineva să aibă nevoie de îngrijirile medicilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Salvatorii montani de la Serviciul Public Judeţean Salvamont Maramureş au coborât 18 persoane din telescaunul de la Turist Şuior, care a rămas blocat din cauza unei defecţiuni majore.
 
Şeful Salvamont Maramureş, Dan Benga, a declarat pentru News.ro că printre persoanele blocate în telescaun s-a aflat şi un copil în vârstă de doi ani. Niciunul dintre turişti nu a necesitat îngrijiri medicale. 
 
Acţiunea care a durat aproximativ două ore a fost îngreunată din cauza precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare.
 
ŞTIRE INITIALĂ: ”Acţiune de salvare în derulare a salvatorilor din cadrul Salvamont Maramureş. În urma unui apel de urgenţă, echipa de prim răspuns şi echipele de suport ale Salvamont Maramureş formate din 12 salvatori montani angajaţi şi voluntari intervin la complexul Turist Şuior pentru evacuarea din telescaun a turiştilor surprinşi de o defecţiune majoră”, a transmis, miercuri, Salvamont România. 
 
Sursa citată a precizat că sunt blocate un număr de 9 scaune cu turişţi. Între ei şi un turist cu un copil de doi ani care vor fi evacuaţi prioritar.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.