Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă la Bucureşti, sâmbătă seară, de către delegaţia Patriarhiei Române, urmând să fie împărţită în toată ţara credincioşilor care vor fi prezenţi în biserici la slujba de Înviere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În jurul orei 18.45, pe Aeroportul "Henri Coandă" a aterizat aeronava care a adus de la Ierusalim Lumina Sfântă, ce va fi împărţită milioanelor de credincioşi în această noapte.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

Lumina aprinsă la Sfântul Mormânt a fost preluată de o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de PS Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, care a adus-o la Bucureşti cu un avion închiriat.

La Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni au aşteptat reprezentanţi ai protoieriilor din Arhiepiscopia Bucureştilor şi ai celorlalte eparhii ale Patriarhiei Române, care au luat Lumina pentru celelalte zone ale ţării, pentru a o împărţi credincioşilor la slujba de Înviere.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

De asemenea, Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere de Patriarhul Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală.

"Dorim ca toţi fiii neamului românesc să se asemene fiilor luminii, să umble în lumină, după cum ne-a recomandat Mântuitorul, Părinţii Bisericii şi marele Apostol al neamurilor: să umblăm ca fii ai zilei, răscumpărând vremea, căci zilele grele sunt”, a afirmat PS Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, la sosirea la Bucureşti.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

El a mai spus că trebuie să ne pregătim prin "lumina credinţei, lumina faptelor bune şi lumina iubirii” şi "să ne bucurăm de darurile pe care Mântuitorul Hristos cel înviat din morţi le-a dăruit tuturor".

Delegaţia BOR a participat pentru a zecea dată consecutiv la slujba Sfintei Lumini de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.