Ministra Educaţiei Ligia Deca a făcut o vizită, luni, la Liceul Tehnologic de Construcţii de Maşini Mioveni. Ea va semna, în curând, contractul pentru campusul dual. Astfel, 25 de milioane de euro vor fi investite în educaţia din judeţul Argeş. Deca a mai anunţat că vor fi finanţate 29 de campusuri duale, la nivel naţional, care să acopere toate regiunile de dezvoltare, pentru că din anul şcolar 2029-2030, „ne dorim să avem numai învăţământ dual pe ruta tehnologică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - „Judeţul Argeş reprezintă judeţul unde se simte pasiunea pentru educaţie şi, pe lângă asta, avem şi o bogată istorie care ne confirmă rolul judeţului în ansamblu, dar şi dedicarea cadrelor didactice. Ce este special la acest campus? În primul rând, faptul că parteneri sunt şapte instituţii sau unităţi de învăţământ – Universitatea din Piteşti, Universitatea Constantin Brâncoveanu din Piteşti, Liceul Tehnologic de Construcţii de Maşini Mioveni, Liceul Tehnologic Dacia Piteşti, Liceul Tehnologic Asta Piteşti, Liceul Tehnologic Ferdinand I Curtea de Argeş şi Liceul Tehnologic Topoloveni. Avem trei unităţi administrativ-teritoriale, Mioveni, Piteşti şi Topoloveni şi înţeleg că acolo este o discuţie vis a vis de parteneriat pe viitor şi doi operatori economici, Societatea Automobile Dacia S.A. şi Societatea GIC Nosag SRL din Bradu.Există patru alţi parteneri – Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş care ne-a fost alături pe perioada întregii vizite, Camera de Comert Industrie şi Agricultură Argeş şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri”, a explicat Ligia Deca, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a mai precizat că vor fi finanţate 29 de campusuri duale, la nivel naţional, care să acopere toate regiunile de dezvoltare, pentru că din anul şcolar 2029-2030, „ne dorim să avem numai învăţământ dual pe ruta tehnologică”.

„Acest campus reprezintă o parte a efortului naţional ca ruta tehnologic duală, ruta care formează viitorii meseriaşi, viitorii profesionişti din toate meseriile de care este nevoie în România să redevină o rută de prestigiu. Practic finanţăm 29 de campusuri duale integrate în întreaga ţară, acoperim toate regiunile de dezvoltare şi facem acest lucru printr-o suplimentare consistentă a bugetului alocat. Iniţial era vorba de o ţintă în PNRR de 10 astfel de campusuri. Vom finanţa 29 pentru că, din anul şcolar 2029 – 2030, ne dorim să avem să avem numai învăţământ dual pe ruta tehnologică. De ce? Pentru că numai în parteneriat cu angajatorii, companiile, cu mediul privat putem să avem o rută tehnologică atractivă pentru familii şi pentru elevi şi, în acelaşi timp, să ne asigurăm că studenţii se pot integra rapid pe piaţa muncii”, a explicat ministra Educaţiei.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Prima oprire, în vizită la Argeş: Liceul Tehnologic Constructii de Masini Mioveni! Liceul este printre primele din ţară unde funcţionează învăţământul dual, iar faptul că dispune deja de 6 ateliere de pregătire practică dotate cu echipamente moderne este o bună premisă pentru un învăţământ de calitate şi pentru dezvoltarea învăţământului dual”, a scris Ligia Deca, luni pe Facebook.

Ministra Educaţiei a mai spus că „noua lege a educaţiei prevede ruta completă de învăţământ dual: tinerii vor putea să-şi continue specializarea în învăţământul superior”.

„De altfel, această formă de învăţământ se va generaliza din anul 2029. Mai mult, noua Lege a educaţiei prevede ruta completă de învăţământ dual: tinerii vor putea să-şi continue specializarea în învăţământul superior!”, a concluzionat Deca.

La rândul ei, ministra Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat că Ligia Deca va semna, în curând, contractul pentru campusul dual, iar 25 de milioane de euro vor fi investite în educaţia din judeţul Argeş

„Încă de la prima oră, o veste bună pentru Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini din Mioveni - ministra Educaţiei, Ligia Deca, va semna în curând contractul pentru campusul dual. 25 de milioane de euro vor fi investite de ministrul liberal în educaţia din judeţul Argeş. Am vizitat atelierele unde lucrează tinerii şi este incredibil ce pot construi, chiar dacă au 16-17 ani”, a scris Alina Gorghiu, luni pe Facebook.

„Tineri talentaţi şi la Centrul Cultural Mioveni. Am văzut şi copii, inclusiv de 6-12 ani, repetând dansuri populare şi moderne”, a continuat Gorghiu.

Ministra Justiţiei a mai precizat că peste 1.000 de copii se bucură gratuit de cursurile de dansuri de aici.

„Mă bucur că sunt pasionaţi de tradiţiile argeşene. Mulţumesc directorului Centrului Cultural Mioveni, Alin Calinescu, pentru implicarea şi promovarea acestor activităţi în rândul tinerilor. Ligia şi cu mine îl susţinem pe Alin pentru funcţia de primar pentru că e un bun manager şi are grijă de copilaşii din Argeş”, a conchis Alina Gorghiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.