Premierul Florin Cîţu a anunţat că Executivul a aprobat un proiect de hotărâre care prevede acordarea unui ajutor financiar în valoare de 1,5 milioane lei pentru lucrări de refacere a 12 unităţi de învăţământ din judeţele Alba şi Cluj afectate de inundaţiile din ultima perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 28 iulie 2021, repartizarea sumei de 1.551 mii lei din transferuri din bugetul de stat către bugetele locale, prevăzută în bugetul Ministerului Educaţiei pe anul 2021, pentru executarea lucrărilor de investiţii necesare refacerii şi punerii în siguranţă a infrastructurii şcolare din 12 unităţi de învăţământ din judeţele Alba (5) şi Cluj (7). Imobilele în care îşi desfăşoară activitatea cele 12 şcoli au fost afectate de calamităţile naturale produse de fenomenele meteorologice şi hidrologice înregistrate în luna iulie 2021 (precipitaţii sub formă de averse, cu regim torenţial, însoţite de descărcări electrice şi inundaţii)”, a transmis, miercuri, Ministerul eucaţiei, într-un comunicat de presă. 

Ministerul precizează că datele privind situaţia acestor unităţi de învăţământ au fost comunicate Ministerului Educaţiei de către inspectoratele şcolare judeţene.

”Programul de măsuri pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor se va desfăşura etapizat şi va consta, în principal, în evacuarea apelor acumulate în imobilele unităţilor de învăţământ, acţiuni de înlăturare a efectelor produse de inundaţii, respectiv înlocuirea sau refacerea acoperişurilor deteriorate/distruse, înlocuirea pardoselilor, refacerea tencuielilor şi a zugrăvelilor la pereţii şi tavanele afectate de inundaţii. După adoptarea acestui act normativ, autorităţile locale pe raza cărora funcţionează unităţile de învăţământ preuniversitar de stat nominalizate au obligaţia de a-şi actualiza bugetele locale cu sumele aferente, astfel încât să poată demara procedurile aferente (achiziţia lucrărilor de investiţii, încheierea şi derularea contractului de lucrări). Autorităţile administraţiei publice locale răspund, în condiţiile legii, de utilizarea sumelor repartizate. În situaţia în care, la finalul anului în curs, rămân sume neutilizate, acestea vor fi virate către bugetul de stat”, a mai transmis ministerul. 

ŞTRIE INIŢIALĂ: „Săptămâna trecută am anunţat că vom oferi sprijin financiar pentru unităţile de învăţământ afectate de inundaţii. Astăzi am adoptat hotărârea de Guvern. Este vorba de 12 unităţi de învăţământ din judeţele Alba şi Cluj afectate de inundaţiile din această lună. Este vorba de 1,5 milioane lei de la bugetul de stat care se vor duce către bugetele locale pentru executarea lucrărilor de investiţii necesare refacerii şi punerii în siguranţă a infrastructurii şcolare pentru 12 unităţi, aşa cum am spus”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.