Fostul ministru al Mediului Costel Alexe a ajuns, joi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a da declaraţii în dosarul în care este suspectat de luare de mită şi instigare la delapidare, după ce ar fi cerut de la managerul unui combinat siderurgic 22 de tone de produse din tablă. După aproximativ o jumătate de oră, el a plecat de la DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Costel Alexe a plecat de la DNA după aproximativ o jumătate de oră. La ieşire, el a afirmat că este nevinovat.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Costel Alexe a ajuns, joi, înainte de ora 11.00, la sediul DNA.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

"Am dat curs invitaţiei domnului procuror de a mă prezenta", a spus el, la sosire.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, luni, că solicită încuviinţarea urmăririi penale a lui Costel Alexe, fost ministru şi fost deputat, pentru luare de mită şi instigare la delapidare, după ce ar fi cerut de la managerul unui combinat siderurgic 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi monitorizarea măsurilor luate pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Costel Alexe a precizat, tot luni, că a aflat „cu surprindere” de acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA şi precizează că îşi doreşte finalizarea acestui demers cât mai repede şi aflarea adevărului.

"Nu am cerut şi nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii”, a susţinut Alexe.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi ministrului Justiţiei Stelian Ion cererea de urmărire penală a lui Costel Alexe, fost ministru al Mediului, pentru fapte care fac obiectul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei, transmite Administraţia Prezidenţială. PÎCCJ a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri.

Ulterior, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea de urmărire penală formulată de preşedintele Klaus Iohannis privindu-l pe fostul ministru al Mediului Costel Alexe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.