Unul dintre cei mai cunoscuţi doctori din Timişoara şi fost manager la Spitalul Municipal, medicul Octavian Mazilu, actual şef al Secţiei Chirurgie Generală Oncologică, a fost ridicat, marţi, de poliţişti şi procurori pentru luare de mită. Ulterior, el a fost reţinut, fiind suspectat că a primit sume între 100 şi 2.000 de lei pentru efectuarea de acte medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - "În data de 31.05.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M.O. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (25 acte materiale)”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi seară, al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.
 
Medicul a fost prins când primea drept mită suma de 300 de lei.
 
"În perioada 18.03.2022 - 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timişoara, inculpatul M.O. ar fi primit, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de la mai mulţi pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 şi 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit. În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale”, se arată în comunicat.
 
Octavian Mazilu a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au organizat un flagrant în urma căruia l-au prins pe medicul Ocravian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timişoara, în timp ce ar fi luat mită de la pacienţi.
 
În urma unor plângeri, medicul Mazilu a fost monitorizat două luni, timp în care ar fi primit mită de la pacienţi de 20 de ori. Acesta ar fi încasat sume cuprinse între 100 şi 2.000 de lei în propriul cabinet din cadrul unităţii medicale în care activa ca şef Secţie Chirurgie Generală Oncologică.
 
Doctorul a fost ridicat în urma unor percheziţii şi urmează să fie audiat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.