Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat, duminică seară, că 12 pacienţi cu arsuri grave în uma exploziilor de la Crevedia au fost sau vor fi transferaţi în spitale din străinătate. Unii dintre pacienţii internaţi au arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corpului. Două aeronave C-27 J Spartan ale Forţelor Aeriene Române au transportat pacienţi spre Viena, Graz şi Lubeck.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat executarea a două noi misiuni umanitare pentru transportarea aeriană a cinci pacienţi diagnosticaţi cu arsuri către spitale din Viena şi Graz, Austria şi Berlin, Germania şi a doi pacienţi către Lubeck, Germania. Aeronavele militare de tipul C-27 J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni medicale, au decolat duminică, 27 august, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, la ora 16.00 pe ruta Otopeni-Viena-Graz-Otopeni, respectiv la ora 19.00 pe ruta Otopeni-Lubeck-Otopeni”, a transmis Ministerul Apărării.

Misiunile se execută la solicitarea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Echipele medicale care monitorizează pacienţii pe timpul zborurilor sunt formate din specialişti ai UPU-SMURD Bucureşti şi ai Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din capitală.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Sunt încă probleme serioase, sunt pacienţi la Terapie Intensivă şi unul dintre ei va fi transferat în cursul acestei zile, dar suntem optimişti. Pompierii toţi, cei cu care am reuşit să discut, erau într-o stare de spirit bună şi aveau conştiinţa faptului că şi-au făcut datoria”, a declarat Alexandru Rafila, duminică, după o vizită la Spitalul Floreasca.
 
Ministrul şi-a exprimat speranţa că nu vor mai exista decese.
 
”Să sperăm că nu vom mai avea decese. Sunt şi pacienţi care au o stare de sănătate precară pentru că arsurile le-au afectat mai mult de 90 la sută din suprafaţa corpului. E o situaţie în care numai o minune, de multe ori, poate să ducă la vindecare (...) La Floreasca sunt 20 de pacienţi, unul dintre ei urmează să fie transferat”, a spus Rafila.
 
Alexandru Rafila a precizat că 12 pacienţi au fost sau vor fi transferaţi în străinătate.
 
”În total, 12 pacienţi au fost sau urmează să fie transferaţi în spitale din alte ţări, au fost în Belgia, în Italia, urmează Austria, Germania şi Norvegia. Transferurile se pot face şi în cursul nopţii. Există un avion care va face mai multe escale, dar aşteptăm şi un avion din partea Federaţiei Elveţiene care să facă transportul în Norvegia”, a concluzionat ministrul Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.