Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, vineri, după explozia de la Rafinăria Petromidia, că impactul asupra mediului va fi major. ”Norul de fum nu se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare”, a transmis ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”La ora 13:00, circulaţia aerului este relativ slabă în imediata apropiere a solului, iar la înălţimi de pe peste 30...40 m, vântul sufla slab, cu viteze de peste 15 – 20 km/h, din direcţie predominant nord-vestică . Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Petromidia-Năvodari, se apreciază că circulaţia aerului va continua să fie din sector predominant nord-vestic - vestic, astfel că evoluţia norului de fum va fi de uşoară deplasare către est – sud-est (spre mare). După orele 17:00 – 18:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, respectiv averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, vijelii şi grindină”, a transmis ANM. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Am fost informat că acum câteva minute a avut loc o explozie majoră la Petromidia Năvodri. Situaţia este gravă. Controll a fost prelate de Isu, se concentrează toată lumea pe stingerea incendiului. Acesul este restricţioat, limtat, nici comisarii GNM nu au acces în zonă, există în continuare pericol de explozie”, a declarat, vineri, Tanczos Barna, întro cnferinţă de prsă.

Acesta a precizat că impactul asupra mediului va fi major.

”Impactul asupra mediului va fi major, din primele evaluări făcute de ANM, norul de fum nu se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare. Avem la faţa locului laboratorul mobil”, a mai transmis ministrul.

Un incendiu violent a izbucnit, vineri, la Rafinăria Petromidia, focul şi fumul puternic putând fi văzute de la mare distanţă. Două persoane au fost rănite.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.