Ministrul Muncii Marius Budăi a anunţat că, în urma discuţiilor purtate cu sindicatele din Educaţie, instituţia pe care o conduce a pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care salariile pentru funcţiile comune din administraţie sunt aduse la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022. Proiectul de act normativ ar urma să intre la adoptare în şedinţa de vineri a Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ca urmare a discuţiilor purtate cu sindicatele din Educaţie, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă a Guvernului prin care salariile pentru funcţiile comune din administraţie, prevăzute în Anexa VIII a Legii Salarizării 153/2017, se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022”, a scris Marius Budăi, miercuri pe Facebook.

El a adăugat că „aşa cum am mai spus, suntem deschişi la dialog, suntem dispuşi să luăm măsuri, acolo unde se poate, pe termen scurt, urmând a acorda Educaţiei statut prioritar, atunci când vom întocmi proiectul de modificare a legii salarizării unitare”.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Simion Hăncescu a declarat, marţi, că nu este exclusă o prelungire a grevei pe mai multe săptămâni, dacă Guvernul vine cu propuneri ca cele de până acum.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a precizat, miercuri, că în această după-amiază va avea o nouă întâlnire cu sindicatele din educaţie şi crede că împreună vor conveni asupra unei soluţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.