Peste 100 de trenuri sunt afectate, luni, de greva spontană, de la CFR, iar activitatea este oprită în 54 de staţii, a afirmat directorul CFR, Ion Simu. Reprezentanţii CFR susţin că acest protest este ilegal şi vor sesiza organele de cercetare penală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Directorul CFR, Ion Simu, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că sunt 109 trenuri afectate de această grevă, iar activitatea în 54 de staţii este oprită. El a precizat că nu se poate vorbi de o grevă, ci de un protest ilegal.
“Această acţiune este una spontană. E vorba de oprirea spontană a activităţii de către personalul CFR SA de la funcţia de impegat de mişcare şi operatori din centrele de conducere a circulaţiei trenurilor. Nu este o grevă propriu-zis şi este ilegală. Am avut împreună cu colegul de la CFR Călători, cu domnul Preoteasa, o întâlnire cu domnul ministru şi am găsit soluţiile cele mai potrivite pentru a depăşi acest moment, dar aceste soluţii trebuie să fie şi sustenabile din punct de vedere economic. Avem promisiunea domnului ministru că din discuţiile pe care le-a avut la sediul ministerului Energiei cu domnul ministru, va plafona preţurile energiei pentru ramura CFR. (…) Avem 54 de staţii de cale ferată în care salariaţii au întrerupt spontan activitatea şi un număr de 109 trenuri afectate”, a afirmat Ion Simu. 
 
 

El i-a rugat pe cei aflaţi în grevă spontană să revină la lucru. 
 
FOTO: Inquam Photos / George Calin
FOTO: Inquam Photos / George Calin
 
“Îi rog pe toţi colegii mei, impiegaţii de mişcare, şefii de staţie, operatorii de circulaţie şi alte funcţii din sistemul feroviar să înceapă deîndată lucrul pentru că acţiunea lor se răsfrânge în economia naţională nu doar transportul călătorilor, cât şi în transportul mărfurilor pe calea ferată. Consecinţele în acest moment sunt deosebit de grave, din cele opt regionale de cale ferată pe care le avem, şapte sunt în această situaţie, mă refer la Craiova, Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Braşov şi Cluj. Singura regională care nu a încetat activitatea este regionala Timişoara”, a explicat directorul CFR. 
Ion Simu a precizat că va sesiza organele de cercetare penală în legătură cu această situaţie.
Directorul CFR a precizat că toţi călătorii afectaţi de această grevă spontană îşi vor primi banii înapoi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.