O echipă de la Prefectura Argeş desfăşoară, vineri, un control de urgenţă la un azil în care sunt internate persoane vârstnice şi care funcţionează în municipiul Piteşti. Verificările au loc în urma unei sesizări care reclama „condiţiile de viaţă şi modul în care sunt trataţi beneficiarii” în perioada de după controalele făcute în urma scandalului privind condiţiile din centrele sociale. Poliţia anunţă că „pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă”. Prefectul Radu Perianu a anunţat că opt persoane au fost relocate şi s-a dispus igienizarea corpului de clădire unde stăteau acestea, fiind cerută şi îndepărtarea vopselei aplicate pe unele ferestre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”A fost finalizat controlul la centrul pentru vârstnici din Piteşti despre care s-a primit o sesizare legată de condiţiile de trai! Au aplicat sancţiuni reprezentanţii mai multor instituţii care fac parte din comisia de control. Direcţia de Sănătate Publică Argeş a cerut să fie eliminată, chiar astăzi, vopseaua aplicată pe mai multe ferestre. De asemenea, s-a dispus igienizarea unui corp de clădire de unde au fost relocate 8 persoane. Vârstnicii au fost mutaţi la un alt centru”, a anunţat prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.
 
Potrivit sursei citate, DSVSA Argeş va aplica o sancţiune pentru că manevrarea hranei nu se făcea corespunzător.
 
”Mai exact, proprietarul a adus mâncarea cu o maşină, fără să poată asigura temperatura optimă, în vase neermetizate şi asta s-a întâmplat chiar în momentul verificărilor. Valoarea amenzii va fi comunicată la încheierea tuturor actelor de control”, a explicat el.
 
La rândul său, Poliţia Municipiului Piteşti a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă.
 
”Vreau să transmit un mesaj clar: fiecare sesizare va fi verificată! Îi îndemn pe vârstnici, pe rudele lor, ca acolo unde simt că lucrurile nu sunt în regulă, să îmi scrie, să sesizeze telefonic sau oricum le este dânşilor la îndemână. Pentru mine, au toţi drepturi egale. Au muncit pentru asta şi nimeni nu poate să le încalce vârstnicilor dreptul la îngrijire, la o viaţă decentă, mai ales că oamenii care se adresează centrelor au motive întemeiate: fie sunt singuri, fie sunt bolnavi, fie ambele situaţii. Pe toată durata mandatului meu voi avea o prioritate din a verifica şi a apăra drepturile vârstnicilor din Argeş! Le suntem datori. În fiecare ar trebui să ne vedem părinţii, bunicii, vecinii, rudele”, a transmis Perianu.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - „La acest moment, se desfăşoară un control de urgenţă la un centru pentru vârstnici din Piteşti. Verificat şi amendat săptămâna trecută, astăzi a fost primită o sesizare legată de condiţiile de viaţă şi de modul în care sunt trataţi beneficiarii, post-control! ”, a transmis, vineri, prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.
Azilul a fost verificat în data de 10 iulie de către comisia mixtă de control.
Prefectul de Argeş precizează că membrii echipei de control au solicitat şi sprijinul Poliţiei. 
„Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă, iar cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”, informează Poliţia Argeş.
La ora transmiterii acestei ştiri verificările sunt în desfăşurare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.