Câteva sute de persoane s-au adunat, miercuri, în faţa Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa, pentru a pleca în procesiunea de Bobotează către Portul Tomis, IPS Teodosie spunându-le credincioşilor ca acolo să păstreze distanţa fizică, "să nu supărăm autorităţile". Între timp, numărul participanţilor a crescut, astfel că în Portul Tomis se află câteva mii de persoane, care asistă la slujbă fără a respecta distanţarea. Jandarmii au 15 patrule care merg printre oameni pentru a le cere să păstreze distanţa şi să poarte masca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "Sunt 250 de jandarmi ajutaţi de poliţişti care asigură ordinea publică şi protecţia participanţilor la această sărbătoare religioasă. Avem în teren 15 patrule de dialog care umblă printre oameni şi îi roagă să păstreze distanţa socială de 1,5 metri, să poarte masca şi să aibă grijă de sănătatea dânşilor. Marea majoritate înţelege aceste măsuri, sunt în beneficiul dânşilor, mai sunt oameni care nu păstrează această distanţă", a declarat purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa, Sorin Trancă.

Întrebat câte persoane sunt prezente în Portul Tomis, el a afirmat: "În spaţiul special delimitat de Jandarmerie aproximativ 2.500-3.000 de persoane".

UPDATE - Participanţii la procesiune au ajuns în Portul Tomis, numărul persoanelor crescând. Astfel, acolo se află câteva mii de persoane, care nu respectă distanţa fizică. Majoritatea credincioşilor au măşti de protecţie, dar sunt şi unii care nu poartă sau nu le poartă corect.

La ora 12.00 a început slujba oficiată în Portul Tomis.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Procesiunea a fost deschisă de care trase de boi şi măgari, pe care se află butoaie cu apă, iar după încheierea slujbei aceste care vor merge pe principalele bulevarde din Constanţa pentru a împărţi credincioşilor apa sfinţită.

La ieşirea din Catedrala Arhiepiscopală, IPS Teodosie le-a spus credincioşilor că,dacă în faţa lăcaşului de cult nu au păstrat distanţa, să o respecte în Portul Tomis "ca să nu supărăm autorităţile".

IPS Teodosie s-a urcat ulterior într-o caleaşcă trasă de doi cai pentru a ajunge în Portul Tomis.

Jandarmeria Constanţa a anunţat că la slujba de Bobotează din Portul Tomis pot participa cel mult 3.000 de persoane cu respectarea măsurilor de distanţare, iar în cazul în care vor fi mai mulţi oameni care vor dori să fie prezenţi, accesul în zona respectivă va fi restricţionat. Arhiepiscopul Tomisului estima o prezenţă de 10.000 de persoane la ceremonia religioasă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.