ANM a prelungit până miercuri la ora 3.00 codul galben de vânt pentru Bucureşti şi şase judeţe, iniţial avertizarea fiind până marţi la ora 23.00. În Bucureşti, două persoane au fost rănite, iar echipele ISU au intervenit în cazul a 128 copaci doborâţi de vântul puternic, conform celui mai recent bilanţ. Pe bulevardul Dinicu Golescu un arbore a căzut peste un taximetru, iar taximetristul a fost rănit şi dus la spital. De asemenea, un copac a căzut peste o aripă a spitalului Obregia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 23:15 - Codul galben de vânt a fost prelungit până la ora 3.00 în Bucureşti şi în şase judeţe

ANM a prelungit până miercuri la ora 3.00 codul galben de vânt pentru Bucureşti şi şase judeţe, iniţial avertizarea fiind până marţi la ora 23.00.

Pentru Bucureşti, meteorologii anunţă  intensificări ale vântului care temporar vor atinge la rafală 55 - 60 km/h.

De asemenea, codul galben vizează şi zonele joase ale judeţului Buzău, precum şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi.

În acest zone, sunt aşteptate intensificări ale vântului care temporar vor atinge la rafală 55 - 75 km/h.

Până acum, în Bucureşti, vântul a doborât 128 de copaci, fiind avariate 72 de maşini. Două persoane au fost rănite, fiind duse la spital.

UPDATE 22:50 - Bilanţ ISU în Bucureşti actualizat - două persoane rănite, 128 de copaci doborâţi de vânt, 72 de maşini avariate

Două persoane au fost rănite, iar echipele ISU au intervenit în cazul a 128 de copaci doborâţi de vântul puternic care a afectat marţi Capitala, conform celui mai recent bilanţ ISU. La Spitalului "Alexandru Obregia", unde un copac se sprijină pe o aripă a clădirii, opt pacienţi din patru saloane au fost transferaţi preventiv.

Cele douã persoane rãnite au fost transportate la spital.

Pompierii au acţionat pentru îndepărtarea a 128 de copaci căzuţi, anunţă ISU în cel mai recent bilanţ în urma vântului care a afectat Bucureştiul.

De asemenea, 72 de autoturisme au fost avariate.

UPDATE 22:08 - Bilanţ ISU în Bucureşti la ora 21.30 - două persoane rănite, 119 copaci doborâţi de vânt, 69 de maşini avariate

Două persoane au fost rănite, iar echipele ISU au intervenit în cazul a 119 copaci doborâţi de vântul puternic care a afectat marţi Capitala, conform bilanţului ISU de la ora 21.30.

Cele douã persoane rãnite au fost transportate la spital.

Pompierii au acţionat pentru îndepărtarea a 119 copaci căzuţi, anunţă ISU în cel mai recent bilanţ în urma vântului care a afectat Bucureştiul.

De asemenea, 69 de autoturisme au fost avariate.

UPDATE 21:15 - Bilanţ ISU în Bucureşti - 106 copaci doborâţi de vânt, 65 de maşini şi 3 acoperişuri avariate

Vântul puternic care a afectat marţi Capitala a doborât 106 copaci şi a avariat zeci de maşini şi trei acoperişuri, conform bilanţului ISU de la ora 20.30.

În municipiul Bucureşti au căzut 106 copaci şi au fost avariate 65 de autoturisme.

De asemenea, vântul puternic a afectat şi acoperişurile a trei clădiri. În judeţul Ilfov, echipajele ISU au intervenit în cinci cazuri pentru a îndepărta copacii căzuţi pe şosea.

În Ilfov a fost avariat un autoturism şi o curte a fost inundată.

Codul galben de vânt pentru Bucureşti este valabil până la ora 23:00.

UPDATE 20:21 - Bucureşti: Un copac a căzut peste o aripă a spitalului Obregia

Un copac căzut marţi peste o aripă a spitalului Obregia din Capitală fiind necesară evacuarea pacienţilor şi a medicilor. Până la această oră, vântul puternic a doborât 65 de copaci, mai multe intervenţii sunt în desfăşurare, iar în aşteptare sunt zeci de solicitări.

Conform ISU, a fost trimis la spital şi Detaşament Special de Salvatori cu o autoscară, pentru a încerca tăierea copacului de la partea superioară.

În Bucureşti sunt 65 copaci căzuţi şi 45 de autoturisme au fost avariate.

Echipajele ISU intervin în mai multe puncte din Capitală, iar zeci de solicitări sunt în aşteptare.

FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Strada Căderea Bastiliei a fost blocată de un acoperiş căzut peste maşinile parcate.

De pe faţada unui imobil situat pe strada Schitu Măgureanu cad elemente de construcţie.

UPDATE 18:47 - Ultimul bilanţ al ISU Bucureşti-Ilfov

Ultimul bilanţ al ISU Bucureşti-Ilfov arată că au fost doborâţi 54 de copaci, au fost avariate 41 de maşini şi s-a intervenit pentru îndepărtarea unui panou publicitar desprins, a unei porţi căzute, dar şi a unui stâlp rupt.

”Sunt peste zece intervenţii în desfaşurare în acest moment. Din cauza vântului, se desprind elemente de construcţie de pe acoperişul locuinţelor”, au precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit acestora, se intervine pe străzile Herţa şi Covasna, dar şi pe DN 1 pentru îndepărtarea unor bucăţi de tablă desprinse din acoperişuri sau a unor elemente de construcţie.

De asemenea, se intervine pe strada Basarabia, pe Calea Victoriei, pe strada Ilioara pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe maşini sau carosabil. 

 

CITEȘTE ȘI Taximetrist rănit după ce un copac a căzut peste maşina sa, pe un bulevard din Capitală

Până la ora 23.00 se află sub avertizare cod galben de vânt puternic şi ploi emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa. În acest interval va continua să plouă în zona Carpaţilor Meridionali, în cea mai mare parte a Olteniei, local în Muntenia şi în Carpaţii Orientali, dar ploile se vor diminua treptat în intensitate.

În judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa se vor acumula cantităţi de apă de 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 de litri pe metru pătrat. În regiunile sudice şi sud-estice, vântul va sufla cu viteze ce vor atinge 55-75 de kilometri la oră, iar la munte vor fi rafale de peste 80 de kilometri la oră.

Aceste judeţe se vor afla, până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ. În acest interval, în zona deluroasă şi montană a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa se vor cumula cantităţi de apă pe arii extinse de peste 25-30 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte.

Sub avertizare cod galben de vânt şi ploi se află, până la ora 18.00, nouă judeţe: Bacău, Vrancea, Buzău, Braşov, Prahoba, Hunedoara, Sibiu, Alba şi Caraş-Severin.

Potrivit ANM,  în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură s-au acumulat cantităţi de apă în general de 40 - 70 de litri pe metru pătrat, iar marţi după-amiază va continua să plouă şi se vor mai înregistra 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 de litri pe metru pătrat. De asemenea, va fi vânt puternic în majoritatea zonelor, dar mai ales în sud, sud-est şi vest, unde vitezele vor atinge 50-70 kilomteri, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, vor fi rafale de peste 80 kilometri la oră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.