Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a luat luni decizia scoaterii din rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate şi alocarea lor către unităţilor administrativ-teritoriale Ocoliş, Câmpeni, Sohodol şi Roşia Montana din judeţul Alba, zone afectate de inundaţiile de săptămâna precedentă. Premierul Florin Cîţu a precizat că „vor urma şi ajutoarele financiare pentru fiecare gospodărie avariată”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE „Le-am promis oamenilor afectaţi de inundaţii din judeţul Alba că Guvernul nu îi va lăsa singuri în aceste momente. Astăzi am aprobat o hotărâre a CNSU care prevede acordarea unor ajutoare de strictă necesitate pentru localităţile avariate: Ocoliş, Câmpeni, Sohodol şi Roşia Montană. Cei afectaţi vor primi motorină, construcţii modulare complete, paturi, apă, conserve. Vor urma şi ajutoarele financiare pentru fiecare gospodărie avariată”, a scris Florin Cîţu, luni pe Facebook.

ŞTIREA INIŢIALĂ Decizia CNSU poate fi accesată AICI

Anexa la decizia CNSU poate fi accesată AICI

Conform acestei anexe, pe listă sunt prevăzute următoarele bunuri de strictă necesitate pentru judeţul Alba:

„- 35.000 litri de motorină

- 8 construcţii modulare complete

- 260 paturi cu cazarmament

- 520 paturi

- 8.500 litri apă

- 2.600 conserve carne

- 3.900 conserve pate”.

Hotărârea CNSU a fost aprobată după inundaţiile din intervalul 15-16 iulie din localităţile Ocoliş, Câmpeni, Sohodol şi Roşia Montană. 

Prim-ministrul Florin Cîţu a vizitat duminică zonele afectate de inundaţii din judeţul Alba. Acesta a promis sprijin financiar pentru repararea daunelor provocate de viituri, subliniind că există cadrul normativ care permite guvernului alocarea de fonduri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.