Comitetul de Coordonare a vaccinării a transmis, luni seară, că, până la ora 18.00, s-au programat pentru vaccinare, în etapa a III-a, 47.000 persoane, iar 353.332 persoane s-au înscris pe listele de aşteptare pentru a fi notificate atunci când vor fi locuri disponibile. Cu toate acestea, au fost şi persoane care au reclamat, chiar pe pagina de Facebook a campaniei de vaccinare, fie că nu au putut accesa platforma, fie că nu s-au putut programa sau că nu s-au putut înscrie pe listele de aşteptare. Alte persoane au criticat faptul că platforma a fost accesibilă inclusiv duminică - fapt confirmat de către coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiiţă - deşi oficial, înscrierile pe lista de aşteptare erau programate să înceapă luni, de la ora 9:00, eşalonat, pe judeţe. Sunt numeroşi şi cei care reclamă că în judeţul lor nu mai sunt vaccinuri sau că, deşi au găsit un loc pentru a le fi administratp prima doză, nu au gasit, la data potrivită, şi un loc pentru rapel. ”Mă simt ca la Black Friday”, ”Ai sanse mai mari sa castigi la loto 6/49 decat sa te programezi”, au scris utilizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 15 martie a.c., a debutat Etapa a III-a de vaccinare din Strategia naţională privind vaccinarea împotriva COVID-19. Potrivit datelor statistice furnizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), de la lansarea etapei pentru populaţia generală, până la ora 18.00, 47.000 persoane s-au programat la vaccinare, iar 353.332 persoane s-au înscris pe listele de aşteptare pentru a fi notificate atunci când vor fi locuri disponibile. În cursul zilei de astăzi, ritmul de înscriere pe listele de aşteptare a crescut de la 322 rezervări / minut în intervalul 09.00-10.00, la 1.243 rezervări / minut între orele 11.00-13.00, ajungând la un maximum de 3.657 rezervări / minut între orele 13:00-15:00. Platforma nu a înregistrat întreruperi în funcţionare pe parcursul zilei”, a transmis, luni seară, CNCAV.

Sursa citată a reiterat că programarea se poate realiza atât online în platformă, cât şi telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25.

Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de aşteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma şi să se programeze în termen de 24 de ore. Dacă nu se programează în intervalul respectiv, se mai primesc încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, persoana rămâne pe lista de aşteptare, însă pierde poziţia ocupată iniţial.

Platforma de programare a fost actualizată în cursul nopţii, iar luni dimineaţă listele de aşteptare au fost activate progresiv, potrivit unei programări pe judeţe.  

În pofida acestor date, sunt numeroşi cei care şi-au exprimat nemulţumirea în comentarii postate pe pagina de Facebook a campaniei de vaccinare

”Ma simt ca la Black Friday, dar in loc sa astept un monitor sau o placa video noua, astept sa nu crap... genial”, este unul dintre comentarii.

”Sunteti pur si simplu de toata jena cu tentativa voastra de platforma. Chiar sunt curioasa cine a facut-o si cat a costat, in conditiile in care e pur si simplu inaccesibila. Daca nu era gata, mai bine spuneati asa, decat sa o lansati dar sa nu fie functionala. Cum naiba nu v-ati asteptat sa fie accesata de sute de mii de oameni?”, afirmă o altă persoană ale cărei tentative de a se înregistra pentru vaccinare au eşuat.

”Platforma nu functioneaza! Evident ca se poate intampla, mai ales cand anuntati cu surle si trambite”, scrie un utilizator.

Faptul că platforma a funcţionat totuşi duminică şi s-au putut face programări deşi oficial era posibil doar de luni, de la ora 9:00, a indignat de asemenea pe cei dornici să se vaccineze, care au comentat în consecinţă: ”Chiar si in situaţia in care , sa spunem ca s-a dat drumul pe 14 pentru vreun test al site-ului, nu mi se pare deloc cinstit ca programările făcute in perioada asta pentru grupa a 3-a sa ramana valabile. Ma deranjează ca practic , cel puţin la prima vedere, este o lipsa totala de transparentă !”,  ”Ce v-ati mai batut joc de noi! Iarasi cei cu pile au reusit sa se inscrie de duminica! Iar azi s-a inscris lumea inaintea orei anuntate...”

”Faptul ca va scuzati cu perioade de mentenanta inseamna ca sunteti incapabili si asta in plina pandemie e grav. Ati avut toti banii posibili la dispozitie si voi nu sunteti in stare sa absorbiti numarul de accesari simultane?”, ”Ai sanse mai mari sa castigi la loto 6/49 decat sa te programezi”, ”Mulţi dintre cei care sunt în prima linie şi aveau prioritate au refuzat vaccinul, noi, pleava, vrem şi nu ni se da voie.... Super”,  ”Vedeti ca deja a clacat platforma. Poate una care sa suporte mai multi useri ar fi fost o treaba buna”, ”Site ul nu functioneaza! Ceea ce era de asteptat...multumim, eventual la.noapte”, sunt alte comentarii ale celor pentru care perspectiva vaccinării rămâne în continuare îndepărtată.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.