Premierul Florin Cîţu a anunţat că, de joi şi până duminică, au fost operaţionalizate încă 12 paturi la Terapie Intensivă şi la nivel naţional "acum, în acest moment", sunt 20 de paturi libere. El a afirmat că încă nu s-a atins "ţinta" de 1.600 de paturi de Terapie Intensivă. "Totuşi, situaţia pentru Terapie Intensivă rămâne tensionată", a menţionat el. Cîţu a susţinut că persoanele care decedează în urma infecţiei cu COVID-19, în România, au peste 60 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A devenit deja un obicei să văd care este situaţia cu paturile de terapie intensivă. Avem câteva veşti bune, de joi şi până astăzi au fost operaţionalizate încă 12 paturi la Terapie Intensivă şi la nivel naţional acum, în acest moment, sunt 20 de paturi libere. Totuşi, situaţia pentru Terapie Intensivă rămâne tensionată, resursele pe care le alocăm trebuie să rămână în continuare mari, este nevoie acelaşi efort pe care l-am făcut şi acum, să îl continuăm, chiar dacă - şi asta este partea bună - cifrele arată că rata de pozitivare a scăzut şi scade în fuecare zi. Chiar şi pentru Bucureşti şi oraşele mari, avem o rată a incidenţei în scădere în fiecare zi, ceea ce este un lucru bun şi sperăm să continue în acelaşi ritm", a afirmat premierul, duminică după-amiază, după ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI).

El a arătat că i-a asigurat pe reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică de susţinerea sa.

"Am rugat Inspecţia din Miniserul Sănătăţii să meargă în fiecare judeţ dimineaţa în spitale să vadă exact numărul de paturi reale, ştiu că în Bucureşti se face acest lucru, ca să avem la ora 10.00 în fiecare zi numărul de paturi reale, să ştim exact cu ce lucrăm", a adăugat Cîţu.

El a precizat că nu sunt încă 1.600 de paturi de Terapie Intensivă, "mai avem vreo 40-50 până la 1.600", menţionând că pentru paturile existente a fost alocată şi resursa umană.

"De joi şi până acum s-au adăugat 12 paturi, nu sunt 1.600, o să vă dau cifra. Mai avem 40-50 de paturi până la 1.600. Când vor apărea paturile, va apare şi resursa umană”, a declarat Florin Cîţu.
 
Premierul a precizat şi că persoanele care decedează în urma infecţiei cu COVID-19, în România, au peste 60 de ani.
 
"Am avut o discuţie şi acum, că erau indicaţii că s-a schimbat structura persoanelor care au decedat. Din ce vedem acum sunt persoane peste 60 de ani care au decedat în urma infectării cu COVID. Deocamdată în România nu vedem aceste modificări”, a susţinut primul ministru.
 
Întrebat despre decesele delor doi pacienţi din Bucureşti transferaţi la Iaşi, primul ministru a declarat că de obicei există discuţii cu aparţinătorii privind mutarea unui pacient.
 
"De obicei este discuţie şi cu aparţinătorii, dacă se transferă, dar, bineînţeles, voi analiza. Fiecare caz în parte este analizat, de ce o persoană a decedat”, a declarat Florin Cîţu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.