Salvamontiştii din Prahova au intervenit, sâmbătă după-amiază, pentru recuperarea a şapte turişti francezi blocaţi pe un traseu din Masivul Bucegi. Acţiunea a fost dificilă, în condiţiile în care pe munte este depus un strat de zăpadă. Toţi cei şapte au fost recuperaţi sâmbătă seara de către salvamontişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE Acţiunea de recuperare a turiştilor blocaţi pe Jepii Mici din Bucegi s-a încheiat, sâmbătă seară. Conform salvamontiştilor, cele şapte persoane care au solicitat ajutor sunt turişti care au rămas blocaţi în Bucegi. Ei au vrut să ajungă la Babele fără a şti că pe munte stratul de zăpadă este considerabil şi, nefiind echipaţi corespunzător, au rămas blocaţi la jumătatea traseului. Toţi şapte au fost coborâţi în siguranţă de pe munte. 
 
Salvatorii montani reamintesc că toate traseele din abruptul prahovean sunt în continuare închise, stratul de zăpadă şi riscul de avalanşă fiind mare la altitudini ridicate.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ Salvatorii montani din staţiunea Buşteni participă, sâmbătă după-amiază, la o acţiune de recuperare a şapte persoane rămase blocate pe Valea Jepii Mici din Bucegi. Conform salvatorilor, zona în care turiştii au rămas blocaţi este situată sub cabana Caraiman şi este foarte dificilă, fiind catalogată de către salvatori drept un loc „cu risc maxim”.
 
Acţiunea este îngreunată de faptul că pe munte este încă zăpadă şi, din cauza reliefului, există risc de alunecare.
 
Turiştii intenţionau să ajunga la Babele şi de acolo mai departe spre Padina dar nu ştiau că pe munte zăpada este foarte mare, iar la jumătatea traseului nu au mai putut să înainteze, pentru că nu aveau pioleţi şi colţari, arată o postate pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni. Astfel, cei şapte turişti francezi au cerut ajutor şi două echipe de salvamontişti din Buşteni si Prahova se deplasează spre ei, mai indică sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.