Câteva mii de persoană protestează la această oră în Parcul Izvor împotriva Guvernului, în timp ce plenul Parlamentului dezbate moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Oamenii au banderole, tricouri şi steaguri cu mesajul #fărăpenali şi scandează ”Demisia”, ”Cuib de hoţi şi de mafioţi”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, ”PSD, ciuma roşie”. Parlamentarii USR au venit să îi salute şi le-au împărţit flori. În acelaşi timp, în apropiere manifestează alţi aproximativ 50 de oameni împotriva ”statului paralel”. Jandarmeria a montat garduri, iar circulaţia pe bulevardul Naţiunile Unite este blocată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Câteva mii de persoane protestează în timp ce în Parlament se dezbate moţiunea de cenzură

Numărul protestatarilor din Parcul Izvor a crescut semnificativ, la această oră fiind câteva mii de manifestanţi, în timp ce în Parlament se dezbate moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a venit între protestatari.

La un moment dat, un grup de protestatari au încercat să intre în parlament pentru a asista la dezbateri, fiind împiedicaţi de către jandarmi.

UPDATE - Peste 1.500 de persoane protestează în Parcul Izvor împotriva Guvernului, parlamentarii USR le-au împărţi flori. Alţi 50 de oameni manifestează împotriva ”statului paralel” 

Reprezentanţii USR le-au adus flori protestatarilor din Parcul Izvor.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

În acelaşi timp, aproximativ 50 de persoane cu pancarte cu mesajul ”Jos statul paralel, vrem justiţie, nu poliţie politică” se află la colţul Parcului Izvor, la aproximativ 150 de metri de cei care manifestează împotriva Guvernului. Ei scandează  "Democraţie, nu dictatură!", "Jos statul paralel!".

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

Oamenii sunt îndrumaţi de jandarmi să se deplaseze pentru manifestaţie spre bulevardul Libertăţii.

Jandarmii au montat garduri între protestatarii din Parcul Izvor şi prima bandă de circulaţie, dar şi în parc.

Protestatarii au steaguri tricolore şi vuvuzele.

Ei scandează ”Demisia”, ”Cuib de hoţi şi de mafioţi”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, ”PSD, ciuma roşie”.

La protest au sosit şi câţiva liberali de la Curtea de Argeş, precum şi membri din Organizaţia PNL Prahova.

Plenul reunit al Parlamentului dezbate şi votează miercuri, de la ora 14.00, moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP împotriva Guvernul Dăncilă. 

Parlamentarii USR au îndemnat românii să îşi ia miercuri liber de la serviciu şi să iasă la protest, inclusiv prin SMS-uri transmise cetăţenilor. Şi liberalii au făcut apel ca oamenii să iasă în stradă, spunând că miercuri se va vedea cine pune România pe primul loc şi cine preferă să fie susţinătorul unui regim toxic pentru ţară.

Pe reţelele de socializare sunt anunţate mai multe evenimente de protest la Parlament, inclusiv un ”protest pe roţi”, urmând ca participanţii înconjoare Casa Poporului cu maşinile, bicicletele şi motocicletele.

De asemenea, protestatarii vor ca, după aflarea rezultatului moţiunii de cenzură, să plece în marş de la Parlament în Piaţa Victoriei, unde vor continua protestul.

Este posibil însă ca în zona Parlamentului să manifesteze şi susţinătorii actualei puteri. Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat, luni, la "Sinteza zilei", că miercuri, în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură iniţiate de PNL, membrii PSD, dar şi simpatizanţii social-democraţi, alături de cei ai ALDE, vor merge la Palatul Parlamentului. ”Eu pot să vă spun că există mari şanse să vină şi susţinători ai PSD şi, probabil, mult mai mulţi decât cei pe care îi vedeţi împotriva majorităţii", a anunţat Claudiu Manda, el spunând că este posibil să fie prezenţi şi membri ALDE.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.