O profesoară de la un colegiu din Bucureşti a fost înţepată de un elev în zona gâtului în timpul orei de curs. Elevul, în vârstă de 16 ani, nu era un copil problemă sau agresiv. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, condamnă incidentul, apreciind că este un nou ”semnal de alarmă care se adaugă celorlalte situaţii care ne-au atras atenţia asupra importanţei pe care trebuie să o acordăm siguranţei în mediul şcolar”. ”Condamn cu fermitate orice act de agresiune din şcoală, fie ea fizică sau verbală, îndreptat asupra membrilor comunităţii şcolare”, a transmis ministrul Educaţiei La finalul audierilor, adolescentul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ministerul Educaţiei, prima reacţie în cazul profesoarei din Bucureşti agresate de un elev – Sunt în desfăşurare demersuri ale instituţiilor competente, pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs incidentul
CITEȘTE ȘI Ligia Deca: Condamn cu fermitate orice act de agresiune / Avem nevoie ca şcoala să fie un loc în care atât copiii, cât şi profesorii să se simtă în siguranţă / Incidentul din Bucureşti – ”un semnal de alarmă”

 

UPDATE: Potrivit unor surse judiciare, adolescentul de 16 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, la finalul audierilor care au durat aproape toată ziua.

El este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, iar în cursul zilei de joi va fi dus la Parchetul Tribunalului Bucureşti pentru audieri.

În timpul orei de curs, elevul şi-a înţepat profesoara în gât. Aceasta a fost transportată la spital şi a avut nevoie de suturarea unei plăgi.

Unitatea de învăţământ a deschis propria anchetă, iar Ministerul Educaţiei a transmis că monitorizează derularea acesteia, astfel încât să fie respectate toate prevederile legale.

UPDATE - Surse medicale au declarat pentru News.ro că profesoara agresată este stabilă, conştientă, coperantă, are o plagă superficială care a necesitat sutură.

 
Ea a fost consultată de o echipă multidisciplinară şi nu necesită internare.
 
Conform aceloraşi surse, având în vedere zona în care a fost înjunghiată, viaţa i-a fost pusă în pericol.
Pacienta a fost mai întâi la UPU,  apoi pe secţia ORL.
 
UPDATE - Surse apropiate anchetei afirmă că incidentul s-a produs la Colegiul ”Ion Creangă”, la începutul orei de Limba japoneză, autorul faptei fiind un elev de 16 ani, care nu este  cunoscut ca fiind  copil problema sau agresiv.
 
Conform aceloraşi surse, rana cadrului didactic pare superficială. Profesoara este este conştientă şi primeşte ingrijiri medicale.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”La data de 5 aprilie 2023, în jurul orei 12.40, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 14 au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul că o femeie, cadru didactic la o unitate de învăţământ din Sectorul 4, ar fi fost agresată de un elev, cu un obiect tăietor-înţepător, în timp ce se afla la ora de curs”, a transmis Poliţia Capitalei.
 
La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii şi au identificat persoanele implicate, elevul aflându-se în custodia poliţiştilor. 
 
În vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate la faţa locului s-au deplasat şi echipaje medicale. 
 
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs evenimentul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.