Salvatorii montani din Braşov intervin, duminică după amiază, în sprijinul unei persoane care a căzut cu parapanta şi a rămas blocată într-un copac. Parapantistul a fost coborât în siguranţă din copac de către salvamontişti, după peste trei ore. Acesta nu a suferit răni în urma evenimentului. Parapanta a rămas agăţată într-un pom, la aproximativ 15 metri de sol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - După ce salvatorii montani din Buşteni au atras atenţia asupra faptului că echipele de intervenţie nu reuşesc să ajungă rapid la locul unde este nevoie de ele fiindcă nu au prioritate în trafic, aşa cum au alte instituţii, şi cei din Braşov reclamă acelaşi lucru.

„Salvatorii montani trebuie să se roage înainte de fiecare misiune şi să spere că drumul va fi liber! Din fericire astăzi nu a murit nimeni, dar ne întrebăm retoric dacă e nevoie să moară cineva pentru ca structurile salvamont - structuri care asigură intervenţia pe munte şi în locuri greu accesibil în regim de urgenţă - să aibă voie să folosească mijloace speciale de avertizare sonoră şi luminoasă pentru a avea prioritate în trafic! Serviciile salvamont deţin legal autospeciale moderne echipate corespunzător cu mijloace speciale de avertizare sonoră şi luminoasă, dar legislaţia nu le permite să le folosească în caz de urgenţă!”, au scris oficialii Salvamont Braşov, pe Facebook, duminică seară.

ŞTIREA INIŢIALĂ Incidentul a avut loc în zona Dealului Cetăţii - Lempeş, din judeţul Braşov. Primele date arată că parapantistul a rămas blocat într-un copac.

La ora transmiterii acestei ştiri, la locul indicat intervine echipa de prim răspuns din cadrul Serviciului Public Judeţean  Salvamont Braşov.

Foto: Salvamont Braşov
Foto: Salvamont Braşov
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.