Bărbatul de 71 de ani confirmat cu coronavirus în Italia, la scurt timp după ce s-a întors din România, este cetăţean italian şi s-a aflat, în perioada 18-22 februarie, în România, unde a vizitat rudele soţiei sale, care este româncă, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autorităţile române declanşează o anchetă epidemiologică în acest caz. Autorităţile au stabilit că bărbatul a venit cu avionul la Craiova şi a locuit în Gorj, unde a fost în contact cu soacra sa şi cu alte persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Grupul de Comunicare Strategică precizează, referitor la cazul cetăţeanului italian depistat pozitiv cu virusul COVID-19, că potrivit informaţiilor deţinute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităţilor române de Protecţia Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în 18 februarie.
 
"În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în judeţul Gorj unde a luat contact cu soacra sa şi cu alte persoane. La acest moment, s-a declanşat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetăţeanul italian a intrat în contact.
De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcţie de gradul de expunere", arată sursa citată.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Grupul de Comunicare Strategică precizează, referitor la cazul cetăţeanului în vârstă de 71 de ani, depistat ca infectat cu virusul COVID-19, că bărbatul are cetăţenie italiană şi, potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie.
 
În această perioadă, bărbatul a vizitat rudele soţiei sale, cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri, arată sursa citată.
 
"Autorităţile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, urmând a fi declanşată o anchetă epidemiologică şi dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz", transmite Grupul de Comunicare Strategică.
 
Anterior, autorităţile române au transmis că Ambasada României la Roma întreprinde măsuri pentru a afla informaţii suplimentare în cazul bărbatului confirmat cu coronavirus în Italia, la Rimini, după ce s-a întors din România.

Un bărbat în vârstă de 71 de ani se numără între noile cazuri confirmate în regiunea italiană Emilia-Romagna. Potrivit presei din peninsulă, el revenise de câteva zile din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.