Autorităţile din Dâmboviţa nu au găsit leul a cărui prezenţă a fost semnalată prin mai multe apeluri la 112, dar jandarmii vor continua patrularea în cartierul de la marginea municipiului Târgovişte pentru orice eventualitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Peste 50 de jandarmi, poliţişti, pompieri, poliţişti locali, reprezentanţi ai AJVPS şi DSVSA Dâmboviţa, sub autoritatea Instituţiei Prefectului-Judeţul Dâmboviţa au acţionat astăzi, 12 mai a.c., în urma a trei solicitări prin SNUAU 112, pentru căutarea unui leu, a cărui prezenţă a fost semnalată în localitatea Priseaca, cartierul Romlux şi în apropierea şoselei de centură din municipiul Târgovişte. Cele mai ample activităţi de verificare s-au desfăşurat în zona cu vegetaţie de pe câmpul din vecinătatea şoselei de centură, unde a fost semnalată ultima dată prezenţa animalului sălbatic. Pe lângă echipele formate din efective de jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali au acţionat şi reprezentanţi ai AJVPS Dâmboviţa cu doi câini de vânătoare, fiind ridicate de la sol şi drone, care au survolat zona pentru o posibilă localizare a felinei”, a transmis, joi seară, Jandarmeria Dâmboviţa, într-un comunicat de presă. 

Sursa citată a precizat că, pe tot parcursul misiunii, în zonă au fost prezente două echipaje SMURD, care alături de jandarmi, poliţişti şi poliţiştii locali au purtat discuţii cu cetăţenii de la imobilele din apropiere cu privire la evitarea deplasărilor în afara locuinţei, a fotografierii cu animalul sălbatic în cazul apariţiei, precum şi pentru informarea de urgenţă a autorităţilor despre semnalarea prezenţei acestuia.

”Acţiunile de căutare s-au încheiat în jurul orei 17:20, după aproximativ 6 ore de la începerea intervenţiei, fără identificarea vreunui animal sălbatic. În continuare, zona unde a fost semnalată prezenţa leului este monitorizată de jandarmii şi poliţiştii dâmboviţeni, pentru a se putea interveni prompt în situaţia posibilei apariţii a acestuia”, au mai transmis jandarmii. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Dâmboviţa, Ciprian Vătăşelu, a declarat, joi, pentru News.ro, că acţiunea de căutare a leului a cărui prezenţă a fost semnalată la periferia municipiului Târgovişte s-a încheiat la ora 17:20 fără niciun rezultat.  

La acţiune au participat aproximativ 60 se angajaţi ai Jandarmeriei, Poliţei, Poliţiei Locale, ISU, AJVPS şi DSVSA, dar şi un câine de căutare. 

În plus, animalul a fost căutat cu ajutorul dronelor.  

În cartierul de la marginea oraşului au rămas în patrulare jandarmi, pentru orice eventualitate.  

Mai multe apeluri la 112 au anunţat, joi, prezenţa unui leu în diferite zone de la marginea municipiului Târgovişte, deşi reprezentanţii grădinii Zoologice au precizat că niciunul dintre animale nu lipseşte.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.