Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 176. Încă 193 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus, bilanţul îmbolnăvirilor ridicându-se la 4.057, conform datelor anunţate luni de autorităţi. Cele mai multe cazuri sunt în Suceava - 1.228, urmată de Bucureşti - 566. Un număr de 179 de pacienţi sunt la ATI, iar 406 persoane au fost vindecate şi externate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Grupul de Comunicare Strategică a anunţat decesul unui bărbat de 78 de ani din judeţul Suceava. El era internat în SJU Suceava din 29 martie, iar probele biologice pentru COVID-19 i-au fost recoltate în 31 martie, rezultatul pozitiv fiind în 3 aprilie. El a murit în 5 aprilie, având comorbidităţi: cancer laringian, traheostoma, amputatie la ambele picioare.

De asemenea, a murit o femeie de 79 de ani din judeţul Suceava, care era internata în SJU Suceava din 31 martie, în aceeaşi zi fiindu-i recoltate probe biologice pentru COVID-19. Rezultatul pozitiv a venit în 3 aprilie, iar femeia a murit în 5 aprilie.

Un alt deces este al unei femei de 65 de ani, tot din judeţul Suceava, internata în SJU Suceava în 17 martie. Ei i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 în 25 martie, rezultat pozitiv venind în 31 martie. Ea a murit în 5 aprilie.

Tot din judeţul Suceava a murit, în 1 aprilie, un bărbat de 41 de ani, internat în SJU Suceava în 30 martie, în aceeaşi zi fiindu-i recoltate probe biologice pentru COVID-19. Rezultatul a fost pozitiv în 3 aprilie. Bărbatul avea şi alte afecţiuni - sarcoidoza.


Un alt bărbat, de 66 de ani, tot din judeţul Suceava, care era internat în SJU Suceava din 30 martie, a murit în 31 martie. Lui i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 în 25 martie, iar rezultatul a venit pozitiv în 28 martie. El avea comorbidităţi: Insuficienţă renală cronică-dializă, Vasculita autoimună, Afecţiune respiratorie cronică.

Al 174-lea deces este al unui bărbat de 42 de ani din judeţul Satu Mare. El a fost internat în 22 martie în Secţia de Psihiatrie a SJU Satu Mare, iar boala a debutat în 28 martie, în timpul internării, fiind transferat în 29 martie în ATI, intubat şi ventilat. El a fost confirmat cu coronavitus în 31 martie, fiind în contact cu un caz confirmat. Bărbatul, care suferea de alcoolism cronic, a murit în3 aprilie.

Un alt deces este al unui bărbat de 66 ani din judeţul Satu Mare. El a fost internat în 1 aprilie în SJU Satu Mare-ATI cu Pneumonie interstitiala, intubat şi ventilat, iar probe i-au fost recoltate pentru COVID-19 în 2 aprilie, fiind confirmat ăn 4 aprilie. El a murit în 6 aprilie, având şi alte afecţiuni - diabet zaharat.

Cel de-al 176-lea deces este al unui bărbat de 83 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud, internat în 31 martie în SJU Bistriţa BI, în aceeaşi zi fiindu-i recoltate probe pentru COVID-19. El a fost confirmat cu coronavirus în 1 aprilie şi a murit în 6 aprilie. El avea comorbidităţi: Diabet zaharat tip II, hipertensiune, Cardiopatie ischemica-protezata stent coronarian, Arteriopatie obliteranta membre inferioare cu by pass femuro-popliteu.
 
UPDATE - Alte şase decese ale unor persoane infectate cu coronavirus au fost anunţate luni seară, fiind vorba despre cinci bărbaţi şi o femeie, astfel că bilanţul a ajuns la 168.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat decesul unui bărbat de 86 de ani din judeţul Botoşani, internat în 23 martie în SCUJ Botoşani în Secţia de Chirurgie, după un accident casnic. El avea şi diabet zaharat şi a murit în 31 martie. Bărbatului i s-au recoltat probe necroptice pentru investigare COVID-19 în 1 aprilie, întrucât pe Secţia de chirurgie s-au confirmat pacienţi şi cadre medicale cu COVID-19, rezultatul pozitiv fiind primit în 5 aprilie.

Cel de-al 164-lea deces este al unui bărbat de 84 de ani din judeţul Cluj. El a fost internat în 5 aprilie în SCBI Cluj cu diagnosticul de Bronho-pneumonie dreapta, Insuficienţă respiratorie acută, Suspect infecţie COVID-19, fiindu-i recoltate probe şi confirmat rezultatul în 6 arpilie. Pacientul a fost internat în perioada 17 martie - 1 aprilie în Institutul de hepatologie din Cluj (pentru Hepatita cu VHE) unde sunt cazuri confirmate cu COVID-19. El avea şi alte afecţiuni: hipertensiune, stare posthepatita cu VHE tratată cu ribavirina, Litiaza biliara, Insuficienţă renală acută funcţională uşoară.

De asemenea, a murit un bărbat de 56 de ani din judeţul Mureş. El a fost internat în SCJ Târgu Mureş - Boli Infecţioase în 30 martie şi transferat în ATI la 1 aprilie. Lui i s-au recoltat probe pentru COVID-19 în 31 martie, rezultatul fiind confirmat în aceeaşi zi. El a murit în 1 aprilie, având comorbidităţi: Insuficienţă Renală Cronică, hipertensiune. Pacientul a facut hemodializă, având contact cu alt caz confirmat cu COVID-19 din acelaşi centru de dializă.

Un alt bărbat de 56 de ani, din judeţul Timiş, care era internat în SCBI Victor Babeş Timişoara din 4 aprilie, fiindu-i recoltată probă pentru COVID în aceeaşi zi, a fost confirmat în 4 aprilie. El a murit în 6 aprilie. Bărbatul avea şi diabet zaharat insulinodependent.

Totodată, a murit un bărbat de 70 de ani din judeţul Hunedoara. El a fost internat în 3 aprilie în SJU Hunedoara, transferat în ATI în 5 aprilie, fiind intubat şi ventilat, iar în aceeaşi zi a fost confirmat cu coronavirus. El a murit în 5 aprilie, nefiind identificată legătura epidemiologică. Bărbatul suferea şi de adenom de prostată.

Al 168-lea deces este al unei femei de 54 de ani din judeţul Neamţ. Ea a fost internată în 16 martie în SJU Piatra Neamţ –ATI cu diagnosticul de Insuficienţă respiratorie acută. Femeia avea o tumora duodenala în observaţie, anemie severa şi pneumonie în observaţie. Ei i s-au recoltat probe pentru COVID-19 în 16 martie, fiind confirmată 30 martie. Ea a murit în 5 aprilie.

 
UPDATE - O femeie de de 70 de ani, din judeţul Iaşi, contact cu un caz confirmat, a decedat luni. Femeia fusese internată la Secţia de gastroenterologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Iaşi, fiind apoi transferată, după confirmare, în Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.
 
În 27 martie i-au fost prelevate probe în vederea testării, în 29 martie fiind confirmat diagnosticul de coronavirus. 
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Până astăzi, 6 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 406 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 157 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor şi Mehedinţi, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 193 de noi cazuri de îmbolnăvire”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Cele mai multe cazuri, 1.228, sunt înregistrat  în Suceava, urmată de Bucureşti  - 566 de cazuri.

Judeţe cu peste 100 de persoane diagnosticate cu coronavirus sunt: Timiş - 181, Neamţ - 160, Braşov - 138, Hunedoara - 138, Arad - 157, Galaţi - 119, Cluj - 114. Judeţul Harghita are cele mai puţine cazuri, respectiv 3.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 179 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 23.849 de persoane. Alte 106.463 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 40.987 de teste.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 627 cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 400 în Italia, 189 în Spania, 15 în Franţa, 8 în Germania, 6 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 29 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franţa, 6 în Marea Britanie, 6 în Spania şi unul în Germania, au decedat.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 315 dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 9.449 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.730.979 de lei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.