Au fost înregistrate 33 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, de la ultima raportare, 26 fiind în Capitală. Un număr de 22 de cazuri dintre acestea au legătură cu cazul bărbatului de 60 de ani internat iniţial la Spitalul ”Dimitrie Gerota” şi apoi diagnosticat cu coronavirus. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 217, iar 4 pacienţi sunt la Terapie Intensivă. Vârsta medie a pacienţilor este 39 - 40 de ani

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Grupul de Comunicare strategică a transmis că vârsta medie a persoanelor infectate este 39 – 40 de ani, 49% fiind femei.

Grupul de Comunicare Strategică a realizat o statistică a cazurilor de infectare cu coronavirus înregistrate în România.

Astfel, 49% dintre cazuri s-au înregistrat la femei, 46% la bărbaţi şi 5% la copii.

Vârsta medie a pacienţilor este 39 – 40 de ani. 4 copii cu vârsta până la 9 ani sunt bolnavi. De asemenea, sunt bolnavi 8 copii şi adolescenţi din grupa de vârstă 10 – 19 ani, 30 de persoane din grupa de vârstă 20 – 29, 53 din grupa de vârstă 30 – 39, 60 din grupa 40 – 4944 din grupa 50 – 59, 11 cu vârsta cuprinsă între 60 şi 69 şi 7 din grupa de vârstă 70 – 79 de ani.

Deocamdată nu există pacienţi infectaţi cu vârsta mai mare de 80 de ani şi nici persoane decedate.

De asemenea, 19 persoane s-au vindecat.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 217 de cetăţeni care au contactat virusul, 19 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi. De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în Bucureşti, 5 în Braşov şi câte unul în Constanţa şi Prahova”, a transmis, marţi, Grupul de Comunicare Strategică. Iniţial, fusese anunţat un bilanţ de 222 de cazuri de îmbolnăvire, corectat ulterior de Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa citată a precizat că, până marţi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre cei 222 de cetăţeni care au contactat virusul, 19 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.

”De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în Bucureşti, 5 în Braşov şi câte unul în Constanţa şi Prahova. Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacţi ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 26 ani şi 64 de ani”, au mai transmis autorităţile. 

Potrivit acestora, dintre pacienţii aflaţi în unităţile medicale, 4 dintre ei sunt la secţia de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18.965 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

”Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 4.150 de teste. Dintre acestea, 3.928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unităţi sanitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Iaşi şi Constanţa”,a mai precizat Grupul de Comunicare Strategică. 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.