Arhiepiscopia Timişoarei şi-a exprimat regretul faţă de afişul promovat de Ministerul Sănătăţii, pentru campania pro-vaccinare, în care apare reprezentată Catedrala Mitropolitană, însă fără crucile din vârful turlelor. Reprezentanţii Arhiepiscopiei spun că lăcaşul de cult apare fără un acord, astfel că se solicită refacerea imaginii postate. La scurt timp, MInisterul Sănătăţii a modificat afişul din postarea iniţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: La scurt timp de la reacţia Arhiepiscopiei, MInisterul Sănătăţii a editat postarea de pe Facebook, iar afişul a fost modificat. 

De această dată, Catedrala din Timişoara are desenate şi crucile pe turle. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Arhiepiscopia Timişoarei îşi exprimă surprinderea şi regretul faţă de postarea pro-vaccinare promovată de Ministerul Sănătăţii pe pagina sa oficială de Facebook, în care este reprezentată Catedrala mitropolitană din Timişoara, fără crucile de pe turle. De altfel, nu este prima dată când catedrala noastră, emblemă a Timişoarei şi a Banatului, este reprezentată fără crucile aşezate pe turle, ca simbol al biruinţei asupra răului şi nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Timişoarei solicită refacerea imaginii.

”Pentru buna informare a opiniei publice precizăm, totodată, că lăcaşul mitropolitan al Timişoarei apare în postarea Ministerului Sănătăţii fără acordul nostru, fapt pentru care adresăm factorilor responsabili din această înaltă instituţie a statului solicitarea de a reface imaginea postată cu prezentarea completă şi corectă a Catedralei mitropolitane din Timişoara, monument istoric şi de arhitectură bisericească, apreciat la nivel naţional şi internaţional”, se mai arată în comunicat.

Ministerul Sănătăţii a postat un afiş în care anunţă că începe campania de vaccinare împotriva COVID-19 pentru etapa a treia în localităţile şi municipiile cu rată de incidenţă cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori. Pe afiş este reprezentată Catedrala Mitropolitană din Timişoara.

În trecut pe un afiş al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană a apărut reprezentarea Catedralei fără cruci, ulterior afişul fiind modificat. Anul trecut, tot la Timişoara, Catedrala fără cruci pe turle apărea într-o pictură murală, ulterior fiind modificată şi aceasta, după ce mai multe comentarii au apărut în spaţiul public.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.