Un angajat CFR sesizează public condiţiile în care şefii de tren sunt nevoiţi să se odihnească în staţia Deda, în judeţul Mureş. Aceştia dorm o bancă, în gară, după ce dormitorul destinat angajaţilor şi amenajat în incinta gării a fost închis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE:  ”În prezent, în staţia Deda, din motive independente de CFR Călători, nu există deocamdată dormitor în care personalul de deservire a trenurilor să poată efectua odihna. În acest sens activitatea este proiectată în conformitate cu prevederile instrucţionale astfel încât personalul de tren care soseşte cu garnitura în staţia Deda să continue să se afle în serviciu până la reintroducerea trenului în cursă, fiind aplicate şi respectate toate prevederile prevăzute în contractul colectiv de muncă”, a transmis compania. 
 
UPDATE: Marius Bercheşan, angajatul care a făcut publice fotografiile, a declarat, pentru News.ro că, în condiţiile în care a refuzat să doarmă pe bancă, în gară şi a luat o nouă tură, a fost anunţat că este cercetat disciplinar. 
 
”Neavând unde să dorm, am făcut raport de eveniment şi am luat serviciu în continuare, pe evidenţă, unde ne pontăm noi. Când am ajuns la Târgu Mureş, şeful de gară mi-a dat convocare şi mi-a cerut notă de relaţie să mă duc la cercetare disciplinară. Am fost pe data de 11 august, am spus că vreau să fiu asistat de sindicat. (...) Au ameninţat că cine mai îndrăzneşte să facă raport de eveniment şi să ia în continuare serviciu... nu ştiu ce au ameninţat acolo”, a declarat angajatul CFR. 
 
Conform acestuia, dormitorul în care se odihneau şefii de tren aparţine CFR Marfă, însă, în condiţiile în care compania a făcut disponibilizări, dormitorul din staţia Deda a fost închis pentru că „nu a mai avut cine să-l deservească”. 
 
Bărbatul a declarat că este angajat al CFR de peste 31 de ani.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Marius Berchesan a postat pe Facebook mai multe fotografii din staţia Deda, descriind condiţiile în care angajaţii aflaţi la distanţă de casă sunt nevoiţi să îşi petreacă timpul de odihnă.
 
 
”Staţia Deda, dormitorul personalului de tren al staţiei Târgu Mureş, grup sanitar, tot ce avem nevoie, după cum se poate vedea şi din poze. Domnilor şefi de subunităţi, domnilor şefi de serviciu, domnule şef de regională vi se pare normal ce se întâmplă la staţia Deda unde eu trebuie să am odihnă la cap de secţie?  Domnilor şefi ai CFR Călători, ştiţi că şi noi şefii de tren suntem oameni?? Domnilor şefi de staţie din Târgu Mureş, de ce de trei săptămâni de când s-a închis dormitorul din Deda nu aţi venit niciodată aici să vedeţi ce condiţii avem? Domnilor şefi de staţie din Tg. Mureş primiţi 20% spor de conducere, ştiţi pentru ce îi primiţi?”, a scris angajatul CFR pe reţeaua de socializare. 
 
În acelaşi mesaj, el se adresează şi şefilor de la Bucureşti: ”Domnilor din central, ştiţi că noi şefii de tren suntem o parte din angajaţii care aducem bani la CFR Călători, în comparaţie cu alte funcţii care toată ziua freacă duda?”. 
 
 
Bărbatul cere public celor cu putere de decizie să ia ”măsuri urgente” pentru rezolvarea situaţiei din staţia Deda.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.