Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu anunţă că peste 700 de persoane au fost vaccinate în decurs de patru ore la Maratonul Vaccinării de la Timişoara, adăugând că astfel de acţiuni vor fi organizate şi în alte localităţi. Direcţia de Sănătate Publică Timiş precizează că numărul persoanelor imunizate până la ora 20.00 este de 717.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, până la ora 20.00, în cadrul Maratonului Vaccinării care se desfăşoară la Timişoara, începând de vineri, de la ora 16.00, s-au imunizat împotriva COVID-19 un număr de 717 persoane.
 
Oamenii s-au aşezat la coadă cu câteva ore înainte de deschiderea centrului de vaccinare de la Centrul Regional de Afaceri.
 
Maratonul Vaccinării de la Timişoara a început vineri, 23 aprilie, la ora 16.00 şi se încheie luni, 26 aprilie, la ora 08.00 dimineaţa.
 
Proiectul iniţiat de Asociaţia pentru ATI "Aurel Mogosanu" a adunat peste 400 de medici, asistente medicale de la toate spitalele din Timişoara, dar şi studenţi la Medicină. Aceştia s-au organizat în grupe care se schimbă la câteva ore pentru a face faţă afluxului mare de pacienţi, la care se aşteaptă organizatorii. 
 
Cei care se vor imuniza aici vor primi doze de vaccin de la Pfizer, iar rapelul va avea loc printr-un maraton identic, la 21 de zile de la prima doză. Acesta este programat peste drum de Centrul Regional de Afaceri, la Sala Olimpia.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - "Este o idee care funcţionează şi se pare că are mare, mare succes. Vorbim de peste 500 de voluntari. Activitatea a început astăzi, la ora 16:00, iar în patru ore a fost vaccinate 770 de persoane. O să fie trei nopţi şi trei zile în care activitatea de vaccinare se va desfăşura continuu, aşa că îi invit pe toţi cei din regiune, pe toţi cei care pot să ajungă, să se prezinte doar cu buletinul”, a declarat Andrei Baciu, vineri seară, la Digi 24. 
 
Cei care se vaccinează în cadrul maratonului sunt imunizaţi cu serul Pfizer.
 
Baciu a menţionat că activităţi precum cea de la Timişoara vor fi organizate şi în alte localităţi, cu sprijinul universităţilor de medicină, el arătând că autorităţile au luat deja legătura cu oficiali din universităţi de medicină de la Bucureşti şi Iaşi, întrucât prin astfel de campanii "accesibilitatea este maximă”. 
 
Andrei Baciu a afirmat totodată că oamenii care doresc să se vaccineze fără a se programa vor putea face acest lucru. În prezent, este disponibilă opţiunea doar în centrele care folosesc serul AstraZeneca.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.