Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău a declanşat o anchetă la Chimcomplex, după ce doi angajaţi ai companiei au fost ucişi luni într-un apartament din Oneşti. Aceasta în condiţiile în care familiile victimelor consideră că acestea nu ar fi trebuit să se afle în acel apartament. Compania a transmis că verificările pe care cei doi muncitori le făceau în apartament făceau parte din fişa postului, fiind puse la dispoziţia organelor de cercetare toate docmentele necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: “Angajaţii noştri îşi îndeplineau atribuţiile prevăzute în fişa postului într-o locaţie care aparţine companiei. Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău face în prezent verificări, o procedură normală în situaţia dată, iar toate documentele pe care le-am pus la dispoziţie dovedesc că legislaţia muncii a fost respectată întru totul de către compania noastră”, a transmis, miercuri seară, Chimcomplex.  
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Ca urmare a informării depuse la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău de către Chimcomplex SA Borzeşti, o echipă de inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate şi Sănătate în Muncă s-a deplasat la locul producerii evenimentului.  Aceştia vor cerceta accidentul în scopul stabilirii împrejurărilor şi cauzelor care au condus la producerea acestuia, a răspunderilor şi a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare şi , respectiv, pentru determinarea caracterului accidentului”, a anunţat ITM bacău.
 
Conform informării transmise de SC Chimcomplex SA , în dimineaţa zilei de 01.03.2021 doi lucrători ai societăţii ( P.D. lăcătuş mecanic, în vârstă de 52 de ani şi I.S. electrician, în vârstă de 36 de ani) s-au deplasat la un apartament aflat în proprietatea Chimcomplex SA, din Oneşti, în vederea stabilirii necesarului de materiale pentru repararea instalaţiei electrice. Fostul proprietar a pătruns în locuinţă, în împrejurări care vor fi stabilite în urmă finalizării cercetărilor, şi i-a înjunghiat pe cei doi salariaţi care au fost declaraţi decedaţi în seara zilei de 01 martie, precizează ITM.
  
Cercetarea va fi făcută în colaborare cu lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.
 
Ziar de Bacău relatează că una dintre victime avea 36 de ani şi lucra de mai bine de cinci ani la combinatul chimic din Borzeşti. Nu era căsătorit şi nu avea copii. Cealaltă victimă avea 53 de ani, era căsătorit şi avea un băiat de 18 ani. Soţia sa este asistentă la secţia de chirurgie a spitalului din Oneşti. 
 
Fratele uneia dintre victime a declarat pentru Libertatea: ”Pe fişa postului nu au aşa ceva, să lucreze în apartamente. Directorul ştia că e cu probleme apartamentul. Şi că omul are probleme, antecedente, mulţi ştiau. Pur şi simplu i-au trimis. Nu aveau ce căuta la acest apartament!”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.