O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române face, marţi, un zbor pe ruta Bucureşti - Timişoara -Milano, pentru a transporta o echipă formată din medici şi asistenţi medicali români. Echipa medicală va sprijini medicii din Italia în lupta împotriva coronavirus. Premierul Ludovic Orban, prezent la îmbarcarea personalului medical de la Bucureşti, a transmis că apreciază curajul şi gestul de solidaritate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Premierul Ludovic Orban, care a participat la îmbarcarea celor patru membri ai echipei care au decolat din Bucureşti, a declarat că apreciază curajul şi gestul de solidaritate din partea echipei medicale din România care se alătură colegilor italieni. 

”Apreciez curajul şi gestul de solidaritate din partea medicilor şi asistenţilor medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare şi le doresc mult succes în această misiune”, a afirmat prim-ministrul. 
 
La îmbarcarea personalului medical au mai participat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, şi ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că, marţi, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române face un zbor pe ruta Bucureşti - Timişoara -Milano, pentru a transporta personal medical în Italia.

”Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acţiona la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19”, a transmis MApN.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu patru medici şi asistenţi medicali la bord. La Timişoara, unde aeronava va face escală, se vor îmbarca încă 10 membri ai echipei medicale, care este însoţită de un ofiţer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că România a decis să trimită la Milano o echipă formată din 11 medici şi 6 asistenţi medicali.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.