Autorităţile au anunţat, joi seară, încă opt decese la persoane infectate cu coronavirus numărul total ajungând la 115. Bilanţul îmbolnăvirilor cu coronavirus se ridică la 2738 de persoane. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 278 de cazuri noi. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în Suceava - 701, urmată de Bucureşti, cu 505 cazuri. Judeţul Harghita care, conform raportului de la ora 13:00, nu avea niciun caz de îmbolnăvire a anunţat joi după-amiază primul caz. La Terapie Intensivă sunt 78 de pacienţi . Un număr de 267 de persoane au fost declarate vindecate şi externate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE O femeie de 53 de ani din Caraş-Severin, infectată cu coronavirus, a murit/ Numărul deceselor a ajuns la 115

O femeie de 53 de ani din Caraş-Severin, infectată cu coronavirus, care a intrat în contact cu fiica revenită din Dubai, a murit. Femeia nu era cunoscută cu alte afecţiuni. Numărul deceselor a ajuns la 115.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi seară, încă un deces al unei persoane infectate cu coronavirus.

Este vorba despre o femeie de 53 de ani din Caraş-Severin. Pacienta a fost internată în Spitalul Judeţean Reşiţa, în data de 25.03.2020, rezultat pozitiv în 26.03.2020.

”Femeia a intrat în contact cu fiica sa întoarsă din Dubai”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Femeia nu avea alte afecţuni, iar decesul a survenit în cursul zilei de joi.

Numărul deceselor a ajuns la 115.

UPDATE - Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi seară, încă şapte decese la persoane infectate cu coronavirus, trei dintre pacienţi fiind din judeţul Suceava.

Este vorba despre cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 şi 81 de ani. Trei dintre ei sunt din Suceava şi câte unul din Arad şi Galaţi. Toţi pacienţii aveau şi boli asociate. Tânărul de 34 de ani avea boală renală n stadiu final.

De asemenea, este vorba despre două femei, una de 83 de ani din Vrancea şi una de 77 de ani din Sibiu. Şi cele două femei aveau patologie preexistentă.

Numărul deceselor a ajuns, astfel, la 114. 

UPDATE - Autorităţile au anunţat, joi seară, că au mai murit 13 persoane infectate cu coronavirus. Numărul deceselor a ajuns, astfel, la 107.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi seară, încă 13 decese la persoane infectate cu coronavirus.

Este vorba despre doi pacenţi din Bucureşti (bărbat de 75 de ani şi bărbat de 72 de ani), doi bărbaţi din Bistriţa-Năsăud, doi bărbaţi din Arad, un bărbat din Teleorman, un bărbat din Bacău, un bărbat din Dâmboviţa, un bărbat din Suceava, o femeie din Hunedoara, o femeie din Arad şi un bărbat din Ilfov.

Cel mai tânăr pacient avea 42 de ani, iar cel mai în vâstă 87.

Toate persoanele care au decedat sufereau şi de alte boli.

Numărul total al deceselor a ajns la 107.

UPDATE - Primul caz de coronavirus din judeţul Harghita a fost înregistrat joi, o persoană care s-a întors din Franţa şi care se afla în izolare având rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus.

”În judeţul Harghita în data de 02 aprilie 2020 a fost confirmat un test pozitiv la COVID-19. Astfel, o persoană care s-a întors în ţară, din Franţa, în data de 23 martie 2020, aflată în izolare la domiciliu, i-a fost recoltată o probă la COVID-19 în data de 01 aprilie 2020. Confirmarea testului s-a făcut la data de 02 aprilie 2020. Pacientul a fost preluat şi transportat de către specialişti la Secţia infecţioase a Spitalului Municipiului Odorheiu Secuiesc, unde se află sub supraveghere medicală”, anunţă Prefectura Harghita

Specialiştii epidemiologi şi Direcţia de Sănătate Publică Harghita fac ancheta epidemiologică.

Judeţul Harghita era singurul în care nu fusese înregistrat niciun caz de coronavirus.

La nivelul judeţului Harghita 157 persoane sunt în carantină, 20 persoane au ieşit din carantină, 1.713 persoane sunt în autoizolare la domiciliu, 1.875 persoane au ieşit din autoizolare în întregul interval, 582 de paturi sunt disponibile în centrele de carantină.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Până astăzi, 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.738 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 267 au fost declarate vindecate şi externate  din unităţi spitaliceşti: 91 la Bucureşti, 58 la Timiş, 28 la Iaşi, 23 la Caraş-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanţa, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Braşov, 5 la Galaţi, 2 la Bihor, 2 Argeş, 1 la Brăila, 1 la Mureş, 1 la Neamţ, 1 la Alba. Totodată, până acum, 94 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna şi Mureş, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 278 noi cazuri de îmbolnăvire”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Conform distribuţiei pe judeţe a cazurilor de îmbolnăvire, Suceava are cele mai multe cazuri - 701, urmată de Bucureşti - 505 şi de Braşov  - 117.

Judeţele care au puţin peste 100 de cazuri sunt Braşov, Arad, Cluj, Constanţa,Hunedoara, Neamţ.

Judeţe cu cele mai puţine cazuri, respectiv 6, sunt Sălaj şi Tulcea.

Judeţul Harghita nu înregistrează niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 78  de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt  15.407 de persoane. Alte 114.699 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 28.483 teste.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 217 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 126 în Spania, 57 în Italia, 14 în Franţa, 7  în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 25 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 6 în Franţa, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania şi unul în Germania, au decedat.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 271 de  dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, în ultimele 24 de ore, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat, în acelaşi interval de timp, 555 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Poliţiştii au depistat, în acelaşi interval de 24 de ore, 7.385 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.585.135 de lei.

 

 


 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.