Universitatea Petrol-Gaze (UPG) din Ploieşti anunţă că activitatea online se va menţine, atât în ceea ce priveşte cursurile, cât şi în ceea ce priveşte seminarele şi laboratoarele, până la finalul semestrului I, inclusiv examinările studenţilor urmând a se face tot pe internet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Consiliul de Administraţie al UPG Ploieşti hotărăşte menţinerea activităţii on-line atât pentru toate activităţile didactice, inclusiv examinările studenţilor (examene, proiecte, verificări), până la sfârşitul sesiunii din luna februarie, 21.02.2021”, se arată într-un anunţ postat joi de Consiliul de Administraţie al UPG Ploieşti pe site-ul universităţii.
 
Conform sursei citate, de la 1 ianuarie studenţii care nu mai vor să fie cazaţi în căminele universităţii din Ploieşti, dar care vor să-şi păstreze locul, trebuie să plătească în avans, pentru două luni, jumătate din taxa de cazare.
 
"Taxele se vor plăti până la 20.01.2021 pentru luna ianuarie 2021, până la 8.02.2021 pentru luna februarie 2021. Studenţii care achită taxa de rezervare pe cele două luni până la 20.01.2021 vor plăti doar 40 % din valoarea regiei de cămin”, precizează oficialii universităţii în anunţul publicat joi.
 
În 26 noiembrie 2020, Senatul UPG Ploieşti adoptase Hotărârea Nr. 28 care, la articolul 2, prevedea că în perioada 11-27 ianuarie 2021, la toate programele de studii universitare de licenţă şi master, şi pentru toţi anii de studiu, activităţile didactice de seminar, laborator şi proiect să se desfăşoare prin participarea fizică în universitate a tuturor studenţilor, iar activităţile didactice de curs să se desfăşoare online.
 
"În condiţiile în care deciziile ministerului de resort şi ale Guvernului României nu vor permite acest lucru, toate activităţile didactice se vor desfăşura online”, menţionează Consiliul de Administraţie al UPG.
 
În anunţul postat joi se precizează şi că CA al UPG Ploieşti "consideră că în prezent situaţia din România nu permite desfăşurarea de activităţi didactice sigure din punctul de vedere al răspândirii epidemiei de coronavirus SARS-CoV-2, prin participarea fizică în universitate a studenţilor”,  unul dintre motivele invocate fiind acela că "după o lungă perioadă de activităţi on-line se întorc în universitate peste 6500 de studenţi şi de cadre didactice pericolul de contaminare cu coronavirus SARS-CoV-2 este ridicat”, iar un alt motiv fiind acela că nicio persoană din cadrul comunităţii academice din UPG Ploieşti nu a fost vaccinată împotriva noului coronavirus.
 
"Există un risc ridicat să compromitem o situaţie bună în care s-au manifestat puţine cazuri de coronavirus SARS-CoV-2  în universitate în rândul personalului şi studenţilor, cu eforturi mari din partea managementului universităţii”, precizează sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.