Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) investeşte în pregătirea profesorilor săi şi anunţă anunţă lansarea proiectului "Sistem integrat de perfecţionare psihopedagogică continuă pentru cadrele didactice universitare”, prin creşterea calităţii activităţilor didactice. Conducerea universităţii speră să dezvolte capacitatea cadrelor didactice universitare de a proiecta şi implementa activităţi instructiv-educative centrate pe student şi formare de competenţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de joi al UVT, în cadrul proiectului "Sistem integrat de perfecţionare psihopedagogică continuă pentru cadrele didactice universitare” vor fi demarate activităţi de perfecţionare a unor experţi în formarea didactică a personalului universitar.

De asemenea, va fi modernizată platforma Centrului de Dezvoltare Academică (CDA) din cadrul instituţiei, pentru evaluarea nevoilor de formare a personalului didactic universitar, evaluarea calităţii prestaţiei didactice şi furnizarea de programe de formare bazate pe nevoile reale ale universitarilor.

Vor fi formate cel puţin o sută de cadre didactice din UVT, în vederea dezvoltării şi implementării de activităţi didactice înalt calitative centrate pe student şi formare de competenţe. În plus, o mie de cadre didactice din cel puţin 30 de universităţi din România vor fi informate cu privire la acest segment educaţional şi li se vor prezenta exemple de bune practici în acest sens, dezvoltate, implementate şi testate de către CDA.

Proiectul are o durată de implementare de şase luni (iunie - decembrie 2017) şi a primit finanţare prin Fondul de Dezvoltare Instituţională, în urma unei competiţii coordonată de Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.