Unităţile de învăţământ din municipiul Giurgiu continuă cursurile, marţi, cu prezenţa fizică a elevilor, reprezentanţii ISJ fiind anunţaţi că se va asigura încălzirea. Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, anunţase că administraţia locală nu are fonduri pentru a plăti în avans facturile la gazul necesar încălzirii şcolilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Elevii şi preşcolarii din municipiul Giurgiu vor merge, marţi, la şcoală, respectiv grădiniţă, după ce reprezentanţi ai Primăriei Giurgiu au anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean că va fi asigurată încălzirea unităţilor didactice, a declarat, luni după-amiază, pentru News.ro, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, Adelina Sîrbu. 
 
Într-o scrisoare deschisă postată pe Facebook şi adresată Guvernului, Ministerului Finanţelor şi parlamentarilor PNL şi PSD, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, anunţa că nu mai poate plăti agentul termic după ziua de marţi şi că, din lipsa banilor, livrarea agentului termic se va face de către furnizor doar către Spitalul Judeţean şi instituţii sociale. Primarul explica faptul că, în 2021, a plătit 5,5 milioane de lei pentru subvenţia la încălzire pentru tot sezonul rece, iar acum deja a alocat 16 milioane de lei pentru doar 2 luni.
 
În municipiul Giurgiu funcţionează 6 licee cu 4.079 elevi, 7 şcoli gimnaziale cu 4.058 elevi, 8 grădiniţe cu 1.239 preşcolari şi o şcoală postliceală sanitară publică, acestea având mai multe structuri, ceea ce presupune existenţa mai multor imobile în care se desfăşoară cursurile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.