Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis că, din cele 600 de unităţi de învăţământ din judeţ, 348 vor începe în scenariul verde, 251 vor începe în scenariul galben şi una singură, din Timişoara, va începe în scenariul roşu, însă din cauza unor lucrări nefinalizate la clădire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conform Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă,  în judeţul Timiş, un număr de 348 de şcoli şi grădiniţe vor începe anul şcolar în scenariul verde, un număr de 251 şcoli şi grădiniţe vor începe şcoala în scenariul galben şi o singura şcoală va începe în scenariul roşu. Astfel, în municipiul Timişoara 29 şcoli şi grădiniţe vor începe anul şcolar în scenariul verde, 96 în scenariul galben şi 1 în scenariul roşu. În scenariul roşu cu desfăşurarea cursurilor complet on-line – va funcţiona Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Speranţa din Timişoara, unde nu s-au finalizat lucrările de reabilitare a claselor.  La nivelul municipiului Lugoj toate cele 31 de unuităţi - şcoli şi grădiniţe – vor începe anul şcolar în scenariul galben”, se arată într-un comunicat de presă, de joi al Prefecturii Timiş.

În ceea ce priveşte oraşele din judeţul Timiş, la Buziaş toate şcolile şi grădiniţele încep anul şcolar în scenariul verde; la Ciacova, toate încep în scenariul verde; la Deta 3 unităţi şcolare încep anul şcolar în scenariul verde şi două în scenariul galben; la Făget vor funcţiona 9 unităţi şcolare în scenariul  verde şi 6 în scenariul galben; la Jimbolia, trei unităţi scolare vor funcţiona în scenariul verde şi 2 în scenariul galben; la Recaş 7 unităţi şcolare vor începe anul şcolar  în scenariul verde şi una în scenariul galben; la Sânnicolau Mare – 3 unităţi şcolare vor începe anul şcolar în scenariul verde şi 6 în scenariul galben

În mediul rural, 277 şcoli şi grădiniţe din judeţul Timiş  vor începe anul şcolar în scenariul  verde şi 107 în scenariul galben.

Scenariul verde presupune desfăşurarea cursurilor cu prezenţa elevilor la şcoală; Scenariul galben presupune desfăşurarea cursurilor cu prezenţa parţial fizică a elevilor la cursuri, cu excepţia claselor VIII şi XII; Scenariul roşu presupune desfăşurarea cursurilor on line

Prevederile Hotărârii CJSU devin obligatorii începând cu data de  14 septembrie, iar o dată la 7 zile Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţa reevaluează situaţia unităţilor de învăţământ din judeţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.