Un supermarket Mega Image şi unul Lidl au fost închise temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), fiind găsite mai multe nereguli, printre care legume şi fructe stricate şi agregate frigorifice murdare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Reprezentanţii ANPC au transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că echipele de comisari care activează în Comandamentul de Iarnă 2023-2024 au făcut verificări la SC Mega Image SRL şi la SC Lidl Discount SRL din Buşteni. 
 
FOTO: ANPC
FOTO: ANPC
 
Pentru neregulile constatate, cele două magazine au primit opt amenzi în valoare totală de 105.000 lei. 
 
De asemenea, au fost retrase de la vânzare produsele neconforme.
 
Comisarii ANPC au decis închiderea temporară a celor două magazine până la remedierea deficienţelor şi au propus închiderea celor două unităţi pe o perioadă de la 6 luni la 12 deoarece operatorii economici au mai fost sancţionaţi pentru abateri similare. 
 
Cele mai importante deficienţe identificate au fost: folosirea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător şi cu exces de gheaţă; comercializarea unor legume şi fructe depreciate calitativ şi nesortate; comercializarea unor produse cu ambalaj deteriorat, rupt sau deformat; nerespectarea temperaturii de păstrare pentru preparatele culinare finite.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.