Un poliţist de penitenciare de la Arad a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, la nivelul unităţii fiind desfăşurată ancheta epidemiologică, alţi doi angajaţi fiind identificaţi contacţi direcţi ai acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Penitenciarului Arad un poliţist a fost confirmat pozitiv cu COVID - 19, iar alţi doi angajaţi sunt izolaţi la domiciliu.

”Penitenciarul Arad informează opinia publică cu privire la faptul că un poliţist de penitenciare a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Pe parcursul exercitării atribuţiilor de serviciu, poliţistul de penitenciare a purtat permanent echipament de protecţie, ultima prezenţă la serviciu fiind în data de 23.07.2020. La nivelul unităţii a fost desfăşurată ancheta epidemiologică, alţi doi angajaţi fiind identificaţi contacţi direcţi. Cei doi poliţişti de penitenciare au rămas izolaţi la domiciliu sub îndrumarea D.S.P. Arad şi a medicului de familie. Pe tot parcursul serviciului, atât cel confirmat pozitiv, cât şi contacţii acestuia au purtat echipamentul de protecţie. Facem precizarea că, în Penitenciarul Arad, portul măştii de protecţie este obligatoriu din 07.07.2020, în toate situaţiile, atât în spaţiile închise, cât şi cele deschise, de către toate persoanele (deţinuţi, cadre, colaboratori)”, se arată în comunicat.

Penitenciarul Arad a luat o serie de măsuri de la declanşarea epidemiei de coronavirus, printre acestea, accesul în unitate a cadrelor se realizează numai cu mănuşi şi mască de unică folosinţă, triajul epidemiologic, la venirea şi la plecarea din serviciu, fiind realizat într-un cort de tip ISU, amplasat în exteriorul unităţii. După ce accesul a fost validat din acest punct de vedere, persoanele care îşi desfăşoară activitatea în instituţie poartă permanent echipamentul de protecţie menţionat anterior.

De asemenea, părăsirea localităţii de domiciliu de către poliţiştii de penitenciare s-a realizat numai în cazuri temeinic justificate; Orice deţinut depus de organele poliţiei naţionale intră obligatoriu într-o perioadă de carantinare-observare de 21 de zile; Dezinfectarea suprafeţelor comune şi a încăperilor se realizează în mod constant.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.