Un număr de 16 containere de mare capacitate generatoare de curent electric au fost trimise în judeţul Ialomiţa, unde sunt avarii importante la reţeaua de alimentare cu energie electrică, din cauza vântului puternic şi a depunerii de gheaţă pe stâlpi şi cabluri, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IGSU, în urma vântului puternic şi a depunerii de gheaţă pe stâlpi şi cabluri, în judeţul Ialomiţa s-au înregistrat avarii importante la reţeaua de alimentare cu energie electrică, astfel că Inspectoratul a dispus dislocarea în acest judeţ a 16 containere de mare capacitate generatoare de curent electric.

Generatoarele sunt mobilizate din judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Teleorman, Tulcea, Olt, Prahova, Vrancea, Vâlcea şi Unitatea Specială din Ciolpani, în care nu se înregistrează situaţii de urgenţă grave cauzate de vreme.

Acestea au început deplasarea spre zona Urziceni, fiind cea mai puternic afectată din punctul de vedere al infrastructurii electrice, şi vor rămâne în sprijinul autorităţilor din judeţul Ialomiţa până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

Generatoarele ISU au o capacitate de 450 kVA şi permit aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice.

Acest tip de tehnică a mai fost utilizat în luna decembrie a anului trecut, pentru alimentarea cu energie a localităţilor afectate de vântul puternic din  judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.