Un nou laborator de testare pentru COVID-19, în care va funcţiona un aparat RT-PCR, va fi deschis la Spitalul Judeţean Timişoara şi va putea prelucra teste 24 de ore din 24. Aparatura din acest nou laborator a costat 500.000 de lei şi a fost achiziţionată de Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Noul laborator dispune de o linie completă de extracţie automată şi manuală a acizilor nucleici precum şi amplificarea materialului genetic viral în scopul detectării virusului SARS-CoV-2. Aparatura a costat 500.000 de lei fiind achiziţionată în totalitate din fondurile Ministerului Sănătăţii. În plus, laboratorul dispune şi de o linie completă dată în comodat de către Direcţia Sanitar Veterinară Timiş în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Pius Brînzeu din Timişoara”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean Timişoara.
 
Capacitatea de testare a noului laborator este de 500 de probe pe zi, cu ajutorul a 8 cadre medicale care vor putea lucra 24 de ore din 24.
 
Testele pentru determinarea infecţiei cu coronavirus vor fi efectuate pacienţilor care se încadrează în criteriile de testare şi definiţia de caz actualizată precum şi personalului medical.
 
După epidemia COVID-19, aparatura existentă va putea fi folosită şi pentru detecţia altor tipuri de viruşi (virusul HIV, virusul hepatic, etc).
 
În acest moment, la Timişoara, teste pentru COVID-19 se mai fac la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” şi la Spitalul Municipal Timişoara. Se prelucrează aproximativ 500 de probe pe zi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.