Încă o persoană, respectiv un tânăr de 28 de ani, a murit din cauza gripei, astfel că numărul deceselor provocate de virusul gripal, în această iarnă, a ajuns la 32, a anunţat, vineri, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform CNSCBT, bărbatul de 28 de ani era din judeţul Iaşi şi a murit din cauza virusului gripal de tip A. El nu era vaccinat antigripal.

Numărul deceselor provocate de gripă în această iarnă a ajuns, astfel, la 32. 

Joi, CNSCBT a anunţat că activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, în ultima săptămână, ”în focare locale (Bucureşti, Constanta, Olt, Braşov, Iaşi) cu tendinţă de extinderea regională şi cazuri sporadice în unele judeţe”. 

S-au înregistrat la nivel naţional 1.051 cazuri compatibile cu gripa, faţă de 142 cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.