Spitalul Judeţean din Argeş, care se confruntă cu criză de medici specializaţi în anestezie-terapie intensivă, va beneficia de sprijin din partea unui medic de la Spitalul Penitenciar Bucureşti Rahova şi a unui medic rezident în anul V de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti. Aceştia se alătură altor doi medici ATI care vor profesa pentru o lună la Spitalul Judeţean Argeş, fiind detaşaţi fără acordul lor de la alte spitale din judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Printr-un ordin emis astăzi de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, 4 medici ATI au fost detaşaţi pentru 30 de zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Este vorba despre cei doi specialişti care vor veni de la Curtea de Argeş şi Câmpulung (...) şi despre un medic primar ATI care vine de la Spitalul Penitenciar Bucureşti Rahova şi un medic rezident în anul V de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti. Pentru medicii care vin din judeţul nostru, detaşarea începe în data de 20 Ianuarie, iar pentru doctorii care vor veni din Capitală, de pe 24 Ianuarie”, a transmis, miercuri seară, prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu. 
 
Acesta a subliniat că măsurile privind detaşarea celor patru medici au fost luate pentru a asigura funcţionarea corectă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti şi pentru a evita închiderea secţiei ATI Covid Mioveni. 
 
Autorităţile din Argeş au anunţat, marţi după-amiază, că au decis detaşarea fără acordul acestora a doi medici de terapie intensivă de la spitalele din Câmpulung şi Curtea de Argeş la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş.
 
Concomitent, doi medici ATI de la Spitalul Judeţean sunt transferaţi la cel din Mioveni, unde 16 dintre cele 17 paturi ale secţiei ATI COVID sunt ocupate. Decizia a fost luată în condiţiile în care şapte medici de terapie intensivă de la alte unităţi sanitare au fost solicitaţi să facă trei sau patru gărzi pe lună la ATI Mioveni, însă cu toţii au refuzat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.