Un deţinut de la Penitenciarul Mioveni a murit, luni seară, la câteva ore după ce i s-a făcut rău şi angajaţii unităţii de detenţie au sunat la 112. Este al doilea deces înregistrat în ultima perioadă în rândul deţinuţilor de la Mioveni, iar oficialii penitenciarului susţin că niciunul dintre cei doi decedaţi nu prezenta simptome specifice COVID-19. Luna trecută un angajat al penitenciarului Mioveni a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Vă informăm că, în data de 10.08.2020, în jurul orei 15:00, personalul medical al Penitenciarului Mioveni a intervenit pentru acordarea de îngrijiri unei persoane custodiate, cunoscută cu afecţiuni medicale cronice şi prezentată periodic în unităţi ale Ministerului Sănătăţii, urmare alterării stării de sănătate. Pentru efectuarea unor investigaţii de specialitate, s-a solicitat, prin apel 112, un echipaj de ambulanţă, aceasta fiind transportată la o unitate spitalicească din reţeaua sanitară publică. În ciuda eforturilor medicilor, decesul persoanei private de libertate a fost constatat la ora 22:30. Subliniem că, în cazul expus, nu a fost înregistrată simptomatologie specifică COVID-19” a anunţat marţi Laura Olteanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Mioveni.
 
Un caz similar a existat în unitatea de detenţie de la Mioveni pe 27 iulie.
 
La acel moment, oficialii penitenciarului Mioveni anunţau că personalul medical al Penitenciarului a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deţinut care a acuzat o stare de rău, precizând că „în ciuda aplicării prompte a manevrelor de resuscitare, decesul a fost declarat la ora 12:45”.
 
„Menţionăm că evenimentul nu intră sub incidenţa actualului context epidemiologic” subliniau reprezentanţii Penitenciarului Mioveni.
 
În aceeaşi zi, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) anunţa că un angajat al penitenciarului din Mioveni a fost diagnosticat cu COVID-19.
 
„Vă informăm că un angajat al Penitenciarului Mioveni a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea echipamentului de protecţie”, susţinea ANP, precizând că ultima prezentare la unitate a angajatului a fost în data de 21.07.2020.
 
”În conformitate cu prevederile metodologiei de intervenţie a sistemului penitenciar, angajaţii identificaţi contacţi direcţi vor fi scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu. Totodată, se menţine aplicarea măsurilor de prevenţie, inclusiv a monitorizării medicale a persoanelor custodiate, până la acest moment nefiind identificată simptomatologie specifică. Administraţia penitenciarului implementează, de asemenea, recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Argeş”, transmitea ANP, pe 27 iulie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.