Un deţinut de la Penitenciarul Deva a fost confirmat cu coronavirus, marţi, lui urmând să i se facă un nou test, pentru certitudine. De la încarcere, el a fost cazat separat de restul persoanelor private de libertate, iar poliţiştii de penitenciare care au interacţionat cu el au purtat permanent mască şi mănuşi, precizează ANP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis că, marţi, o persoană privată de libertate aflată în custodia Penitenciarului Deva a fost confirmată pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

"Pentru certitudine, se va proceda la o retestare, administraţia locului de deţinere implementând recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara. Precizăm că deţinutul confirmat pozitiv este asimptomatic şi, de la momentul încarcerării în Penitenciarul Deva, acesta a fost cazat separat de restul efectivului, conform metodologiei aplicate de sistemul penitenciar în acest context epidemiologic", a arătat ANP:

Poliţiştii de penitenciare care au interacţionat cu persoana privată de libertate confirmată au purtat, permanent, echipament de protecţie (mască, mănuşi).

Conform sursei citate, preventiv, se intensifică activităţile de dezinfectare a spaţiilor.

În prezent, ancheta epidemiologică este în curs.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.