Specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Victor Babeş” din Timişoara au realizat o investigaţie imagistică a plămânilor unui sugar în vârstă de 7 săptămâni. Bebeluşul a fost depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus şi a fost internat în unitatea sanitară în urmă cu câteva zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, întrucât exista pericolul unor complicaţii majore, medicii au decis realizarea unui control pulmonar. Un medic radiolog a intrat în zona roşie a Spitalului pentru a face o ecografie de torace, o metodă noniradiantă de evaluare. În cadrul investigaţiei a fost folosit un ecograf portabil.
 
"Am optat pentru o ecografie de torace pentru a nu iradia bebeluşul la o vârstă atât de fragedă. Această metodă ne permite să vedem în timp real ce se întâmplă cu plămânul copiilor, mai ales când suspicionăm la ei procesele de condensare, penumoniile, care sunt una dintre complicaţiile infecţiei cu SARS COV 2”, a declarat asis. univ. dr  Diana Manolescu, medic primar radiolog, sef Secţie Radiologie şi Imagistică Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Doctor Victor Babeş" Timişoara.
 
Spitalul "Victor Babeş" deţine trei asemenea aparate portabile pentru realizarea de investigaţii imagistice de înaltă performanţă. Acestea se află în dotarea secţiilor de Terapie Intensivă, Pneumologie şi Boli Infecţioase.
 
"Este foarte micuţ, de aceea am şi optat pentru sonda cea mai mică. Din două-trei manevre am evaluat întreg plămânul. A fost vorba de câteva minute şi totul este în regulă”, a mai declarat asis. univ. dr  Diana Manolescu.
 
Sugarul în vârstă de 7 săptămâni este cel mai mic pacient cu infecţie cu SARS-COV- 2 investigat la Spitalul de Boli Infecţioase. În acest moment, în unitatea sanitară mai sunt internaţi alţi doi copii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.