Un uliu dintr-o specie protejată de lege, aflat în pericol, a fost salvat, miercuri, de poliţiştii de la Protecţia animalelor din Hunedoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost sesizaţi de o persoană din comuna Sălaşul de Sus cu privire la faptul că o pasăre din specia uliu şorecar comun (specie protejată de lege) se afla într-o stare de pericol, fiind rănită la o aripă şi căzută pe marginea carosabilului. Poliţiştii, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului,  ai Gărzii Naţionale de Mediu şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A.) Hunedoara s-au deplasat la faţa locului (pe DJ 667A, la intrarea în localitatea Nucşoara), unde se afla uliul, rănit la aripa stângă, aflat în imposibilitatea de a zbura”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al IPJ Hunedoara.  

Ofiţerul specialist medic veterinar din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, împreună cu medicul veterinar din cadrul D.S.V.S.A., au acordat primul ajutor păsării, după care au predat-o reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu care au plasat-o  Grădinii Zoologice din Hunedoara, unde va primi toate îngrijirile de specialitate de care are nevoie. 

Şorecarul Comun, denumit stiintific Buteo Buteo, este o pasare ce face parte din familia Accipitridae, ordinul Falconiformas, fiind o pasăre rapitoare de tale medie, protejată de lege. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.