Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedüs Csilla, consideră că vandalizarea indicatoarelor maghiare din judeţele Harghita şi Mureş constituie o provocare împotriva comunităţii maghiare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce s-a întâmplat azi-noapte la Odorheiu Secuiesc şi în alte localităţi din împrejurime, vopsirea inscripţiilor maghiare, constituie o provocare împotriva comunităţii maghiare. UDMR condamnă aceste acte de vandalism”, a transmis Hegedüs Csilla.

Aceasta a precizat că UDMR a depus plângere la poliţie.

”Autorităţile statului trebuie să-şi facă datoria, pentru ca autorii să fie identificaţi şi traşi la răspundere conform legii”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al UDMR.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunţat, duminică, că va va depune plângere la Poliţie, după ce mai multe indicatoare în limba maghiară au fost vandalizate în judeţele Harghita şi Mureş. Este vorba despre denumirea în limba maghiară a oraşelor Miercurea Ciuc şi Odorheiul Secuiesc, din Harghita, dar şi a localităţii Trei Sate din judeţul Mureş.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.